kolibrie-avatar kolibrie-avatar

Heb jij een kind dat de wereld bestormt met al zijn vragen, dat niet te stoppen nieuwsgierig is? Hoogbegaafd misschien? Maar laat hij zijn kleuren niet zien?

Tijd om daar iets aan te doen!

PlusKlusKlas

Plusonderwijs 5 – 8 jaar


Voor hoogvliegers, dagdromers en creatieve breinen

Heeft jouw kind een ontwikkelingsvoorsprong?

Hier vind je bovenschoolse verrijking, gericht op het aanmoedigen van divergent denken, het ontwikkelen van eigen vragen en op onbelemmerd nieuwsgierig zijn.

KolibrieKlas

Plusonderwijs 9 – 12 jaar


Voor creatieve breinen, dagdromers en hoogvliegers

Heeft je kind meer uitdaging nodig dan school geeft?

Bovenschoolse bijeenkomsten voor hoogbegaafde kinderen. Hier ontmoeten ze ontwikkelingsgelijken en kunnen ze op eigen niveau communiceren en leren.

Coaching

Voor ouders en school


Hoogbegaafd, en dan?
Hulp bij koers bepalen

Je kind is hoogbegaafd, of je denkt dat het hoogbegaafd zou kunnen zijn.
Dat kan best ingewikkeld en verwarrend zijn. Wat zijn de juiste stappen?
Soms is maatwerk nodig om een kind zijn kleuren te laten zien.
Kolibrie helpt ook ouders en leerkrachten.

Faalangst
bij hoogbegaafde kinderen


Ze kunnen potentieel zoveel, maar ze zitten zichzelf in de weg…
Met te hoge verwachtingen, met angstgedachten, met een aanpassingsreflex.

Zie jij het met lede ogen gebeuren? Zit je kind niet lekker in zijn vel?
Heb je het gevoel dat hij onderpresteert?

Kolibrie helpt het faalangstmonster te verslaan. Dat monster ziet er bij iedereen een beetje anders uit, dat kunnen we onderzoeken samen.

Ga samen met mij op ontdekkingstocht en leer durven. Gewoon. Denk-Durf-Doe!

Opvoeden zonder strijd

Voor ouders en verzorgers


Loop jij ook aan tegen uitdagingen in de opvoeding? Zoals: Niet luisteren, ruzie, zeuren, gedoe in de ochtend, gedoe met bedtijd, materialistisch, driftbuien, gebrek aan motivatie, schermgebruik?

Hoe zou het zijn als er harmonie in huis is en je niet meer hoeft te kiezen tussen streng of toegeeflijk reageren? Met Positive Discipline lukt dit! Je leert manieren die respectvol zijn voor jou én je kind, vastberaden én vriendelijk. Win-win-win voor iedereen.

Opvoeden met het hart badge

Peers4Parents

Emotionele begeleiding van je kind


Hoogbegaafde kinderen ontwikkelen zich op een intense manier. Hoe ga je daarmee om als ouders? Hoe kun je ze ondersteunen bij alle dingen waar ze mee om moeten leren gaan en alle (intense) emoties die ermee gepaard kunnen gaan?


Om te lezen

Wat anderen zeggen

Aanvuring

B: Ik was het zat, ik had geen zin meer om naar school te gaan. De coaching heeft me geholpen daarover heen te komen. Hilde gaf me meer inzicht in hoogbegaafdheid en kwam met oplossingen en afspraken die met de school werden gesloten. Van Hilde kun je aangename ondersteuning en aanvuring verwachten.


We herkenden onze dochter zoals ze ‘echt’ is als ze zichzelf laat zien en mag zijn wie ze is

Onze dochter J startte bij Hilde met een individuele training om beter met haar faalangst om te gaan. We waren inmiddels flink afgeknapt op de onbereidwilligheid van de basisschool om hier iets mee te doen, en J voelde zich erg onveilig in de klas. Hilde wist echter in no-time het vertrouwen van J te winnen…. Lees meer >>


Stuiterballetje

Volgens mij heeft onze dochter het wel naar haar zin gehad. Ze heeft er vrijwel niets over verteld, maar dat ben ik wel gewend :D. Ze kwam als een stuiterballetje thuis, vol energie.

Lees hier alle reviews >>