Kolibrie TalentKlas 5-9 jaar


Talentonderwijs voor kinderen van 5-9 jaar

Is jouw kind een hoogvlieger? Wil hij de hemel bestormen met zijn vragen? Heeft hij meer diepgang nodig dan op school mogelijk is? Dan kan een ochtend per week verdieping en verbreding met ontwikkelingsgelijken uitkomst bieden.

Wat is de PlusKlusKlas?

De PlusKlusKlas is een superleuke TalentKlas die bovenschools uitdaging en verrijking biedt aan jonge hoogbegaafde kinderen (5 tot en met 8 jaar). Iedere woensdagochtend gaan we met elkaar aan de slag met uiteenlopende thema’s.
Eindelijk een plek waar je heerlijk jezelf kunt zijn!

TIJD

Woensdag van 9.00 – 12.00 uur (ervoor een kwartier inloop)

LOCATIE

Trilgrasstraat 4, Rijswijk
(tegenover Tuincentrum het Haantje)

Kosten

Ouders betalen deelname per blok (van vakantie tot vakantie). Een dagdeel kost €45,-

Waarom een TalentKlas?

Kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong zijn vaak met heel andere of diepgaandere interesses bezig dan de andere kinderen in de klas, je herkent dat misschien bij jouw eigen kind. Het onderwijs op school is gericht op ‘gemiddeld’ niveau en sluit daardoor (helemaal) niet aan bij wat deze kinderen al kunnen.
En dan…

Soms passen ze zich aan en laten niet meer zien wat ze kunnen.
Soms gaan ze uit frustratie wangedrag of clownesk gedrag vertonen.
Soms trekken ze zich terug in hun eigen wereld.

Als je over andere dingen wilt praten dan je klasgenootjes is het moeilijk om echte aansluiting te vinden bij de rest van de groep. Je kind voelt zich niet begrepen en wordt ongelukkig. En daar bovenop kan de juf ten onrechte gaan denken dat je kind niet sociaal vaardig is. School gaat dan op een verkeerde manier kijken en beoordelen met alle gevolgen van dien.
Speciaal hierom is het initiatief van een PlusKlusKlas ontstaan. Eén ochtend in de week les krijgen met ontwikkelingsgelijken kan heel positief werken voor het kind én school, is de ervaring.

Voor wie en hoe?


Deze TalentKlas is bedoeld voor kinderen die meer diepgang willen dan op school mogelijk is binnen de kleuter- en middenbouwgroepen. Als onderwijs niet klopt kan dat heel frustrerend zijn voor een kind en negatief voor zijn zelfbeeld en zelfvertrouwen!
Zie jij dit bij jouw kind gebeuren? Boek dan een gratis sessie en laat me met je meedenken! Wacht niet tot het het te laat is en je kind al is afgehaakt.Hoogbegaafde kinderen denken en leren anders, en het is van groot (levens)belang om een kind daarin te zien en uit te dagen.

In de PlusKlusKlas moedig ik de kinderen aan om vragen te stellen en voeden hun natuurlijke nieuwsgierigheid. Hoe werken dingen? Hoe komt het dat…? Hoe zou het zijn als…? Het zijn vragen waar ze niet altijd meteen een antwoord weten, of waarop niet altijd een eenduidig antwoord is. Heel anders dan ze gewend zijn op school!

Doordat alle kinderen (hoog)begaafd zijn, kunnen ze lekker op eigen niveau kletsen en leren. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling alleen cognitief bezig te zijn. We starten de ochtend steeds met vrij te spelen, dat komt tegemoet aan behoefte aan autonomie en zelf kiezen, voor sommige kinderen is het fijn om ‘zacht te landen’ en zo de ochtend te starten, en sociaal gezien kunnen er dan mooie dingen gebeuren. Het is een makkelijk moment om als vanzelf aan te sluiten bij andere kinderen. Altijd heef fijn om te zien.

‘Hier een hele blije moeder ??. Mijn zoon vond het ontzettend leuk!! Geloof mij dat zegt heel veel! Ik maak K. zelden mee dat hij iets daadwerkelijk ‘leuk’ vindt, laat staan dat hij meedeelt elke woensdag terug te willen komen! Dit maak ik zelden mee, dus ik ben heel gelukkig! Volgens mij heeft hij het gevoel dat hij thuis komt en dat kent hij niet! Dank!
Hij deelde mij mee dat hij zelfs een vriend had gevonden hoe mooi!’

Dank dank! Dat dit bestaat!

‘Wat bedenken jullie toch iedere keer een leuke invulling van de lessen. Super! Ook zo fijn om als ouders wekelijks de blog te ontvangen. Bij de laatste blog bedacht ik me dat het een kunst is om de kinderen zich zo veilig te laten voelen dat ze emoties gaan uitbeelden etc. Kortom, even een berichtje uit waardering.’

Signalen

Bij de volgende signalen is het zéker goed om te onderzoeken of een TalentKlas een oplossing kan zijn voor jouw kind.

Jouw kind:

Door wie?

Het onderwijs wordt ontwikkeld en uitgevoerd door mij, Hilde Cromjongh. Ik heb veel ervaring als leerkracht en heb al heel veel hoogbegaafde kinderen langs zien komen, in allerlei soorten en maten, met één overeenkomst: heel eigen, intens, en met het vermogen om ergens voor te gaan. Ik kan kijken vanuit kennis (ik ben opgeleid tot ECHA-specialist in gifted education), maar ook vanuit gevoel en intuïtie. Mijn kracht is dat ik gemakkelijk en natuurlijk verbinding maak met deze kinderen en zo een ingang bij ze krijg.

Ik vind het onwijs leuk om opdrachten te bedenken voor de TalentKlassen en de kinderen er daarna mee bezig te zien! Natuurlijk in een veilige sfeer, dat spreekt voor zich.
Ik zorg ervoor dat er gevarieerd aanbod en we duiken diep in de onderwerpen. Met hier en daar een grapje, humor is heel belangrijk.

‘Van tevoren had hij gezegd dat hij alleen maar even met mij wilde gaan kijken, maar zéker geen spelletje zou gaan doen.
En toen bleef hij 2 1/2 u plakken…..!?!
R. is razend enthousiast over jullie lessen. Hij zegt dat het zo jammer is dat het zoveel dagen duurt voordat het weer woensdag is. Fijn dat hij het zo naar zijn zin heeft.

Kom gerust een keer kijken


Het is altijd mogelijk om in onderling overleg een aantal ochtenden mee te draaien. Dan kun je zelf ervaren dat dit aanbod aansluit bij wat je kind nodig heeft. Je meld je aan voor 4 ochtenden (tegen gereduceerd tarief). Daarna besluit je of je definitief aansluit.
Extra handig: Ik kan helpen met signaleren. Meedoen aan de PlusKlusKlas kan een heel ander beeld van het kind geven dan op school gezien wordt. Ik kijk als specialist met jarenlange ervaring anders dan school. Dit kan een goed uitgangspunt zijn om (weer) met school in gesprek te gaan.