Pagina voor kinderen


Perfectionistisch en zo

Ben jij ook zo iemand die graag alles goed doet? Krijg je een beetje een naar gevoel als iets een keer niet (helemaal) goed gaat?

Veel hoogbegaafde kinderen hebben daar last van. Dat is jammer en eigenlijk helemaal niet nodig.

Bij de Clever Kids Training merk je dat het ook anders kan.
Je leert hoe leren in zijn werk gaat. Je leert over gevangenisgedachten en bevrijdende gedachten.
Je wordt de baas over wat je denkt en dus over hoe je je voelt. Zo wordt het leven en leren een stuk relaxter en leuker!

Wat gaan we doen tijdens de training: Kennis krijgen, hoe werkt het, als je het snapt wordt het makkelijker om te veranderen. En daarna iets maken of een spelletje. Je bent vast iemand met ideeën. Door leuke opdrachten te doen ben je niet alleen met je hoofd maar ook met je handen bezig. Zo kun je alles extra goed onthouden. Het is altijd heel leuk en gezellig!

Geheim


Vind je hier een schat? Nee, sorry, het gaat hier niet over leuke geheimen, maar hele lastige! Ik bedoel geheime  gedachten of een  geheim gevoel. Sommige geheime gedachten zijn leuk (‘ik ben verliefd!’). Ga vooral door met die  te denken en te voelen.

Er zijn ook gedachten waar je last van kan hebben, of soms voelt het meer als een gevoel en gebruik je geen  woorden. Voorbeelden  hiervan kunnen zijn:

Dit zijn een paar voorbeelden, maar er bestaan er nog veel meer.
Dus geen schat, of toch:
Op deze pagina zou je een schat kunnen vinden die heel belangrijk is:
Als je erachter komt dat jij ook weleens zulk soort gedachten hebt. Want als je dat weet, kun je ze zelf veranderen!! En dat is goud, dat beloof ik je. En daar wil ik je ook bij helpen.

Doe een speurtocht in je hoofd en speur ze op. Wees niet bang, jij bent de baas in je eigen hoofd en niks is gek.

Denken Durven Doen

Meer moed krijgen om dingen te doen, ook al lijken ze lastig of eng


Of ‘gewoon’ hoogbegaafd?


Als je hoogbegaafd bent kun je je anders voelen dan andere kinderen. Het kan zijn dat je zelf jezelf niet snapt. Of dat je het gevoel hebt dat alle anderen jou niet snappen.

Heel vervelend allemaal. Het kan ervoor zorgen dat je je boos of verdrietig voelt. Dan kan het heel fijn zijn om een keer met iemand te praten die je wel snapt en samen uit te vogelen wat jou zou kunnen helpen. De meeste kinderen worden daar heel blij van!