Je kinderen op de rit


Je wilde kinderen, en gelukkig kreeg je ze. Je houdt van ze en gunt ze het beste, daar wil je veel voor doen. Je wilt dat ze kunnen slagen en zich redden in de wereld, en dichter bij huis: je wilt dat het gezellig is thuis en dat het allemaal een beetje loopt.

Daar moet je dus wat voor doen… Opvoeden bijvoorbeeld.
Belangrijk, dat snap je; leuk, als je complimenten kunt geven, maar soms ook gewoon lastig. Als je ouder bent van hoogbegaafde kinderen ervaar je dat vaak extra heftig. Dit zijn kinderen met een grote behoefte aan autonomie en aan zelf bepalen, ze zijn soms meer met andere dingen bezig dan met op tijd klaar zijn voor iets (je kunt blijven waarschuwen, herinneren en jagen), ze kunnen intens emotioneel reageren (wat doe daarmee??), over iedere afspraak die je probeert te maken in discussie gaan, om er eens een paar te noemen. Het kan dat machtsstrijd zo op de loer ligt.
Als je meerdere kinderen hebt, kan het nog zijn dat die heel anders zijn dan elkaar. Er komt veel op je af. Best ingewikkeld, hoe houd je al die ballen in de lucht?

Je wilt het goed doen en ook nog toekomen aan jezelf. Hoe doe je dat? Je kinderen op de rit en gewoon een gezellig gezin zijn?

Af en toe word je er een beetje moe van, je doet zo je best, maar je weet even niet meer hoe je het aan moet pakken. De gezelligheid is even ver te zoeken. Hoe kun je het zo organiseren dat je kinderen wèl luisteren? Je regelt je drie slagen in de rondte en al je tijd slipt weg naar de niet leuke kanten van een gezin en kinderen.
Je wilde het anders doen dan je ouders, maar je merkt dat je af en toe toch op dezelfde manier reageert. Je switcht van toegeeflijk naar streng, en eigenlijk voelt allebei niet goed. Hoe kun je zorgen dat de kinderen ‘zich gedragen’, dat jullie het leuk hebben met elkaar en dat je niet steeds hoeft te jagen en te regelen…

Hoe kun je omgaan met dit soort dingen:

Je kind luistert niet, wat je zegt gaat het ene oor in, het andere oor uit.
Er is gedoe. Gedoe met opstaan, gedoe met eten, gedoe met naar bed gaan, …
Je kind heeft driftbuien en boos gedrag, je weet niet hoe je hierop moet reageren.
Je hebt te maken met een kind met een sterke wil, hoe kun je toch met hem samenwerken in plaats van tegenover elkaar in een machtsstrijd te belanden?
Of je maakt je zorgen, want je kind is juist heel meegaand en toont geen eigen initiatief, hoe moet hij zich redden in de wereld? Waar kan hij motivatie vandaan halen?
Regelmatig moet je optreden als politie om ruzies op te lossen.
Hoe komt je kind zo materialistisch? Ze denken dat ze recht hebben op allerlei dingen en eisen die alsof het de normaalste zaak van de wereld is.
Op slechte dagen is er gezeur en gehuil, en jij mag het weer oplossen, maar wat is een handige manier?
Er is strijd over huiswerk, over mobiel- en computergebruik.
Aan het eind van de dag ben jij aan het eind van je latijn. Je neemt je voor dat het morgen anders zal gaan, maar inmiddels heb je gemerkt hoe moeilijk dat is.

Dat speelt bij veel ouders! Je kunt er iets aan doen. Je kunt leren wat je moet doen zodat jouw kinderen zich anders gaan gedragen. Er zijn tools die je toe kunt passen zodat je weer grip krijgt op wat er gebeurt in je gezin. Het kan weer gezellig worden zonder dat jij toegeeft of straft of omkoopt.
Positive Discipline geeft je manieren voor een andere aanpak.
Super praktisch en toepasbaar, en heel laagdrempelig en bewezen effectief.

Na de eerste bijeenkomsten zul je al verschil merken, dat garanderen we. 

Gezellige kinderen, geen zorgen

Wij kunnen je leren hoe je dat doet, hoe je een capabele ouder kunt worden. Eentje die die zijn gezin op de rit heeft, kan genieten van gezellige kinderen en zich geen zorgen hoeft te maken over dagelijkse dingen als op tijd op school komen en allerlei andere praktische zaken die nou eenmaal geregeld moeten worden in een gezin.
Meer rust, meer gezelligheid, minder gedoe en stress.

Dat je weer meer plezier krijgt in opvoeden en gelukkiger wordt. Hoe fijn zou dat zijn?
Wil jij een succesvolle ouder worden?

Dat is mogelijk als je meedoet aan de cursus
Je kind op de rit

Doe mee met de online cursus en leer in drie maanden hoe je dat doet, je kinderen op de rit (en je gezin).

Meld je hier aan voor de eerstvolgende cursus (1 maart t/m 31 mei)

Ervaring ouder over online cursus:

De cursus online doen is mij prima bevallen. Het grote voordeel is dat je geen oppas hoeft te regelen en dus in alle rust kunt deelnemen. Ook voor ouders die de cursus samen willen doen lijkt me dat een groot voordeel. Het gemis aan F2F contact bij de oefeningen is goed ondervangen met de break-out rooms. Ik denk ook dat veel mensen ondertussen wel gewend zijn aan videobellen door Corona en deze opzet past daar dan prima in.

Wat leer je?

Kortom: manieren om effectiever te zijn als opvoeder en er weer plezier in te hebben

Hoe werkt Positive Discipline?

Je kind op de rit werkt met Positive Discipline, een heel fijne en praktische, effectieve manier van opvoeden.


This image has an empty alt attribute; its file name is Mindmap-Positive-Disc.-overzicht.pdf-1024x444.jpeg

Wat levert het op?

Voor jou:
Je weet wat je moet doen zodat je kind zich capabel voelt. Je krijgt een betere band met je kind en je gezin zal soepeler draaien. Je kunt negatief gedrag anders labelen en veranderen.
Je gaat opvoeden op een respectvolle manier, vriendelijk én vastberaden, zodat het iedereen het fijn heeft en er tijd is voor de dingen die jij en jullie belangrijk vindt/vinden.

Voor je kind: Kinderen vinden het heel fijn als hun ouders deze cursus gevolgd hebben. Ze geven aan dat er nu echt naar ze geluisterd wordt en voelen zich daardoor gezien. Uiteindelijk bouwen ze met jouw hulp en aanpak een gezonde eigenwaarde, ze nemen verantwoordelijkheid, blijken probleemoplossende vaardigheden te bezitten (!), worden gemotiveerd, ontwikkelen veerkracht, en worden sociaal vaardig. Allemaal mooie dingen die je je kind(eren) gunt.

Wat?

Een praktische en interactieve cursus voor ouders/opvoeders: 6 bijeenkomsten plus een bonusbijeenkomst.
Leer in zes stappen alles wat je moet weten over opvoeden en ervaar hoe er harmonie in je gezin kan ontstaan.

Hoe

Doe net als honderden ouders voor jou deden en doe mee met de zeven bijeenkomsten van de cursus. Schrijf je in voor een live of online cursus!

Waar en Wanneer?

Eerstvolgende uitgebreide cursus van 7 bijeenkomsten:
Woensdag: 28 oktober t/m 2 december ONLINE CURSUS

Investering

Kosten: €465,- per persoon inclusief boek, uitgebreide werkmap, 52 toolkaarten t.w.v. €70,-
Omdat we deze cursus online is kun je makkelijke met zijn tweeën meedoen. Ook handig: geen oppas nodig en je hoeft niet te reizen.

Vriendelijk én Vastberaden

Het interview wordt gedaan door Mariska van der Meijs.
Wij geven de cursus Opvoeden Zonder Strijd met Positive Discipline altijd samen.

Lees hier ervaringen van andere ouders.

Zoek je een leuke interactieve lezing/workshop?

Wij geven op verzoek ook workshops op scholen en kinderdagverblijven. Informeer naar de mogelijkheden.

Wij zien je graag!

Groetjes, Hilde en Mariska

Achtergrond


Positive Discipline is een uniek programma speciaal ontwikkeld om je als ouder, opvoeder, leerkracht of professional te ondersteunen om kinderen bij te staan in hun ontwikkeling tot verantwoordelijke, respectvolle en vindingrijke leden van de samenleving. De cursus is gebaseerd op de succesvolle Positive Discipline boeken van Dr. Jane Nelsen. Wij zijn aangesloten bij Positive Discipline Nederland.