Opvoeden zonder Strijd


In zes stappen naar meer harmonie in huis

Opvoeden… Belangrijk, leuk en soms ook lastig. Dat ervaren ouders van hoogbegaafde kinderen soms extra heftig. Ze hebben kinderen met grote behoefte aan autonomie en zelf bepalen, zijn soms meer met andere dingen bezig dan met op tijd klaar zijn voor iets, kunnen intens emotioneel reageren, over iedere afspraak die je probeert te maken in discussie gaan. Als je meerdere kinderen hebt, kan het nog zijn dat die heel anders zijn dan elkaar. Best ingewikkeld. Hoe ga je daarmee om?

Af en toe word je er een beetje moe van, je doet zo je best, maar je weet even niet meer hoe je het aan moet pakken. De gezelligheid is even ver te zoeken. Hoe kun je het zo organiseren dat je kinderen wèl luisteren? Je regelt je drie slagen in de rondte en al je tijd slipt weg naar de niet leuke kanten van een gezin en kinderen.
Je wilde het anders doen dan je ouders, maar je merkt dat je af en toe toch op dezelfde manier reageert. Je switcht van toegeeflijk naar streng, en eigenlijk voelt allebei niet goed. Hoe kun je zorgen dat de kinderen ‘zich gedragen’, dat jullie het leuk hebben met elkaar en dat je niet steeds hoeft te jagen en te regelen…

Hoe kun je omgaan met dit soort dingen:

Dat kun je leren. Je kunt leren wat je moet doen zodat jouw kinderen zich anders gaan gedragen.
Positive Discipline geeft je manieren voor een andere aanpak.
Super praktisch en toepasbaar, en heel laagdrempelig en bewezen effectief.

Na de eerste bijeenkomsten zul je al verschil merken, dat garanderen we. 

Opvoeden is iets dat je kunt leren.

Wij kunnen je leren hoe je dat doet, hoe je een capabele ouder kunt worden. Eentje die die zijn gezin op de rit heeft, kan genieten van gezellige kinderen en zich geen zorgen hoeft te maken over dagelijkse dingen als op tijd op school komen en allerlei andere praktische zaken die nou eenmaal geregeld moeten worden in een gezin.
Meer rust, meer gezelligheid, minder gedoe en stress.

Dat je weer meer plezier krijgt in opvoeden en gelukkiger wordt. Hoe fijn zou dat zijn?
Wil jij een succesvolle ouder worden?

DAT IS MOGELIJK ALS JE MEEDOET AAN DE CURSUS OPVOEDEN ZONDER STRIJD MET POSITIVE DISCIPLINE

Tijdens de Coronatijd hebben we de cursus online gegeven. Dit beviel heel goed en we gaan hiermee door.

Meld je hier aan voor eerstvolgende uitgebreide cursus (30 sept-18 nov)

Ervaring ouder over online cursus:

De cursus online doen is mij prima bevallen. Het grote voordeel is dat je geen oppas hoeft te regelen en dus in alle rust kunt deelnemen. Ook voor ouders die de cursus samen willen doen lijkt me dat een groot voordeel. Het gemis aan F2F contact bij de oefeningen is goed ondervangen met de break-out rooms. Ik denk ook dat veel mensen ondertussen wel gewend zijn aan videobellen door Corona en deze opzet past daar dan prima in.

Wat leer je?

Kortom: manieren om effectiever te zijn als opvoeder en er weer plezier in te hebben

Hoe werkt Positive Discipline?


This image has an empty alt attribute; its file name is Mindmap-Positive-Disc.-overzicht.pdf-1024x444.jpeg

Wat levert het op?

Voor jou:
Je weet wat je moet doen zodat je kind zich capabel voelt. Je krijgt een betere band met je kind en je gezin zal soepeler draaien. Je kunt negatief gedrag anders labelen en veranderen.
Je gaat opvoeden op een respectvolle manier, vriendelijk én vastberaden, zodat het iedereen het fijn heeft en er tijd is voor de dingen die jij en jullie belangrijk vindt/vinden.

Voor je kind: Kinderen vinden het heel fijn als hun ouders deze cursus gevolgd hebben. Ze geven aan dat er nu echt naar ze geluisterd wordt en voelen zich daardoor gezien. Uiteindelijk bouwen ze met jouw hulp en aanpak een gezonde eigenwaarde, ze nemen verantwoordelijkheid, blijken probleemoplossende vaardigheden te bezitten (!), worden gemotiveerd, ontwikkelen veerkracht, en worden sociaal vaardig. Allemaal mooie dingen die je je kind(eren) gunt.

Wat?

Een praktische en interactieve cursus voor ouders/opvoeders: 6 bijeenkomsten plus een bonusbijeenkomst.
Leer in zes stappen alles wat je moet weten over opvoeden en ervaar hoe er harmonie in je gezin kan ontstaan.

Hoe

Doe net als honderden ouders voor jou deden en doe mee met de zeven bijeenkomsten van de cursus. Schrijf je in voor een live of online cursus!

Waar en Wanneer?

Eerstvolgende uitgebreide cursus van 7 bijeenkomsten:
Woensdag: 28 oktober t/m 2 december ONLINE CURSUS

Investering

Kosten: €370,- per persoon inclusief boek en uitgebreide werkmap en 52 toolkaarten t.w.v. €70,- en consumpties.
De meerwaarde van deelname van beide ouders is groot. Daarom geven we ruim 70% korting als je partner ook deelneemt, deze betaalt maar €100,-.

Ben je leerkracht of docent? Dan kun je meedoen met korting!

Vriendelijk én Vastberaden

Het interview wordt gedaan door Mariska van der Meijs.
Wij geven de cursus Opvoeden Zonder Strijd met Positive Discipline altijd samen.

Lees hier ervaringen van andere ouders.

Zoek je een leuke interactieve lezing/workshop?

Wij geven op verzoek ook workshops op scholen en kinderdagverblijven. Informeer naar de mogelijkheden.

Wij zien je graag!

Groetjes, Hilde en Mariska

Achtergrond


Positive Discipline is een uniek programma speciaal ontwikkeld om je als ouder, opvoeder, leerkracht of professional te ondersteunen om kinderen bij te staan in hun ontwikkeling tot verantwoordelijke, respectvolle en vindingrijke leden van de samenleving. De cursus is gebaseerd op de succesvolle Positive Discipline boeken van Dr. Jane Nelsen. Wij zijn aangesloten bij Positive Discipline Nederland.