Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 27 May 2021

In de PlusKlusKlas-kas

Zo, het is lang geleden dat ik een verhaaltje schreef over wat we deden in de PlusKlusKlas. Niet omdat we elkaar niet zagen, dat deden we wel, online via de Zoom. Superleuk, en we hebben ook leuke dingen gedaan.

Gelukkig zien we elkaar nu weer ‘in het echie’, op een alternatieve locatie: in de kas van mijn ouders. Veel ruimte, veel mogelijkheden.

Het was heel fijn om weer een gewoon praatje met elkaar te kunnen houden!
We hebben vorige week Spaanse woorden voor lichaamsonderdelen geleerd en geoefend, en een leuk werkblad over Noortje Nutteloos. De opdracht was om te bedenken hoe alledaagse gebruiksvoorwerpen nutteloos konden worden (denk paraplu met een handvat van touw, een kam met 1 tand).

Deze week nog een keer de Spaanse woorden oefenen met een levend model om aan te wijzen.

Ons thema van nu is ‘Geld’. We hebben een gezamenlijke mindmap gemaakt van alles wat ermee te maken heeft. En we hebben nieuwe Kolibrie-bankbiljetten ontworpen nadat we echt geld goed bekeken hadden.
In subgroepjes gefilosofeerd over wie moet de zwerver geld geven? Niet Sinterklaas, want die moet nog cadeautjes kunnen kopen voor de kinderen. Maar papa en mama kunnen wel iets geven. En de rijke man zeker! Grappig: de koning hoeft niet, want die heeft geen geld meer, die heeft het namelijk allemaal uitgegeven aan dure spullen bijvoorbeeld een boot.

Verder: heerlijk gespeeld, binnen en buiten. Raadkoffertjes geraden. Piano gespeeld. Op de trampoline. En zo.