Kolibrie TalentKlas 9+


kolibrie-avatar

Blog

Blog 14 December 2020

Roddel en achterklap in de KolibrieKlas!

Vorige week heb ik de kinderen boodschappen laten doen en hebben ze heerlijke speculaasbrokken gebakken. Met eigen toevoeging: chocola. Ik had wat scepsis, maar werd lekker en was leuk! Het recept was weer in het Grieks en er moest wat gerekend worden met de hoeveelheden die je moest gebruiken. Daarna de handen uit de mouwen natuurlijk.

Deze week starten we met een muzikaal filmpje maken voor Spaans. Het is onze eigen variant van dergelijke filmpjes op TikTok. Eerst naamkaarten maken, dan op volgorde leggen, dan een paar keer oefenen en uiteindelijk de final take. Zonder muziek, maar met ritme. Leuke manier om woorden beter te onthouden. Ze komen allemaal

De werkstukken van vorige weken maken ze af. Daarna gaan we roddelbladstukken bedenken en schrijven. Mag op de computer (dat maakt het altijd al twee keer zo leuk lijkt het). De Griekse goeden en helden geven veel aanleiding tot pakkende titels en stukjes. We hebben handige boeken als naslagwerk voor inspiratie. Het moet namelijk altijd wel een kern van waarheid bevatten.