Kolibrie TalentKlas 9+


kolibrie-avatar

Blog

Blog 02 November 2020

Lukt het om het balletje op te pakken?

We hebben altijd een vaste ochtendroutine, we starten met vrije keuze, dan Spaans, een oefening voor mentale stretch en lichamelijke focus, daarna pauze. De foto’s bij het buitenspelen worden gemaakt door een jongen die dat erg leuk vindt. Vandaag gaat hij extra experimenteren. Na de pauze krijgen de kinderen een ‘mystery-bag’. Er zitten wat losse materialen en een opdrachtkaart in.

De opdracht is om iets te maken waarmee je een bolletje op 50 cm afstand kunt oppakken. De materialen zijn dingen als stokjes en elastiekjes. Ze gaan aan de slag. Bijzonder om te zien dat een groepje met een geweldig scharend apparaatje start maar dat dat uiteindelijk als ze moeten demonstreren helemaal verdwenen is en er alleen een lange prikker blijkt te zijn. Een andere groep is een knijper gaan verlengen en kan daarmee het bolletje oppakken.

We zien ook leiderschap in beeld en hoe of er wel of niet geluisterd wordt naar inbreng van je teamlid.

Was een leuke praktische breinuitdager.

Daarna eindigen we met een paar rondes van het dilemma-spel. Vinden ze erg leuk, ik moet ze tegenhouden om aan het eind alvast alle kaarten te lezen.