Uncategorized


kolibrie-avatar

Blog

Blog 11 November 2020

Hèhè, ze zijn af. En mooi !!!

Vandaag zijn de tempels afgemaakt! Ik ben zo trots, ze zijn allemaal op hun eigen manier zo mooi geworden. Er is er een met echt Dorische zuilen, er is er een met een half dak zodat er regen in kon vallen voor een regengod, er is goed gemeten om een passend dak te maken, er is zelfstandig gewerkt, er is goed hulp gevraagd, er zijn goden geplaatst, er zijn friezen mooi versierd, het zijn indrukwekkende gebouwen geworden.

We hadden een heel fijn raadkoffertje vandaag: er zaten kruidnoten in en die werden gedeeld. Mjam.
Ik las een paar verhalen van Aesopus voor, die gaan allemaal over dieren, dat vinden ze leuk.

Wat hebben we nog meer te danken aan de Grieken? De Olympische Spelen! Niet iedereen heeft hier al heel veel besef van. Ze gaan in groepjes in verschillende boeken lezen wat hierover geschreven is. Daarna delen we de informatie. Een filmpje laat nog eens extra goed zien hoe het vroeger ging.

Leuk om nu onderdelen te bedenken voor eigen ‘Kolibrie Spelen’.
We gaan in twee groepen brainstormen. Het gaat om bewegen, dus we kunnen dingen verzinnen met rennen, mikken, vangen, raken, snel, dansen, hindernissen, dat soort dingen.

Volgende keer gaan we eens kijken of we de bedachte sporten echt kunnen gaan doen.