HB in beeld


kolibrie-avatar

Blog

Blog 26 October 2020

Kiezen… moeilijk!

Dit of dat? Zelfs de keuze uit twee mogelijkheden is soms ontzettend ingewikkeld. Ik zeg ‘is ingewikkeld’, maar dit moet eigenlijk zijn: is ingewikkeld voor mij. Hoe komt dat?

Regelmatig moedig ik mezelf aan: maakt niet uit, doe gewoon wat! Want soms maakt het echt niet uit. En oeioei, wat laat ik mezelf niet ophaasten dan. En dat kost tijd. Soms kostbare tijd.

Vandaag heb ik een webinar gevolgd dat mij aanmoedigde om keuzes te maken, agenda efficiënt in te delen, prioriteiten te stellen, maximale tijd aan een activiteit te hangen. Bijvoorbeeld een blog kun je schrijven in een half uur. Ik heb nu nog negen minuten over, omdat ik het plaatje hierbij aan wilde passen… een paar keer… (En het zoeken had ik al eerder een keer gedaan).

Oké,oké, in geval van de plaatjes zit er een flinke dosis perfectionisme achter. En voor veel mensen hoeft dat niet. Maar voor mij vaak toch wel. Want als het zo goed mogelijk klopt, dan heb ik een diep gevoel van bevrediging. (nog 7 minuten, de tijd leidt nu een beetje af..)

Wat verder volgens mij altijd speelt bij hoogbegaafden: er zijn zoveel gevolgen en mogelijkheden die je even langs gaat in je hoofd. Wilt gaan? Dat weet ik niet eens, het gebeurt gewoon.

Dus ik wil op zoek naar een modus dat het van mezelf mag, er tijd aan besteden. Ik zal die tijd wel gaan inplannen in mijn agenda en me eraan gaan houden. Ik heb nu een Google-agenda ingericht zodat ik allerlei kleurtjes voor bepaalde werkzaamheden ter beschikking heb, is het nog leuk om naar te kijken ook.

Dus een vorm van balans vinden tussen wat bij mij past en wat praktisch is. Een uitdaging voor veel hoogbegaafden.

Ik hoop dat jullie de plaatjes ook bewust zien en waarderen natuurlijk :), ze zijn wel van betekenis.

Hoe zit het bij jullie? En jullie kinderen? Is kiezen geen probleem, rücksichtlos doen? Of is het wikken en wegen en daardoor ook uitstellen?

Zo, ik heb nog één minuut. En de blog is aan zijn einde. Kan ik nu naar de volgende activiteit: Kiezen welk thema we gaan doen komende tijd in de KolibrieKlas. Maakt niet uit welk eigenlijk. En toch…