Kolibrie TalentKlas 9+


kolibrie-avatar

Blog

Blog 10 October 2020

Crashcars programmeren

Een jongen heeft een Kahoot-quiz voor Spaans gemaakt, over de cijfers. Is leuk, het zijn sommetjes die oplopen in moeilijkheidsgraad. De cijfers zijn als woord geschreven. Grappig, je moet aan zoveel dingen denken: welke getallen staan daar? wat is de uitkomst? hoe zeg je dat in het Spaans, waar staat dit antwoord? En dat met een tijdslimiet, dat zorgt ervoor dat het echt lastig is. Goed gedaan!
Daarna verder met ‘gewoon Spaans’. De kinderen werken goed, hoewel een het tussendoor even opgeeft. Maar hij komt ook weer terug! Omgaan met weerstand.

We doen een oefening tussendoor, zwaaien met de armen (zie headerfoto). Daarna krijgen ze een paar opdrachtbladen over binair tellen. Vinden ze leuk, worden ze rustig van.

Vorige week microbits verkend, deze week een paar expliciete opdrachten, onder andere een microbit op een autootje binden met speciale reactie als deze botst. Bij de een laat hij een sip kijkende smiley zien, bij de ander staat er: Au, stop daarmee!

Leuk dat ook elektrische verbindingen hier een rol spelen. Draadjes verbinden en met verbinding op een beker zorgen dat het zachte geluid versterkt wordt. Leuk bezig!

Volgende week moeten ze een game programmeren met verschillende personages in Scratch en die verbinden met de microbit. We zijn heel benieuwd, sommigen hebben al ideeën. Er wordt al gewerkt aan een lichtshow :).