Kolibrie TalentKlas 9+


kolibrie-avatar

Blog

Blog 13 September 2020

Een eigen app maken, dat is gaaf!

Vandaag gaan we werken aan een app. We moeten de kinderen een beetje intomen, want sommigen bedenken meteen een game met meerdere levels. Maar er kan best veel. Eerst moeten ze een ontwerpblad invullen, hoe heet de ontwerper, wat moet de app kunnen, dat soort dingen.

Er komt een tuingids-app, waarmee je informatie over tuindingen kunt vinden, een ninja-app, een fortnite-app en twee smiley-apps (een ter ontspanning, een een nog in ontwikkeling, met een idee om mij en Hans en Fatima toe te voegen als smiley).

Uiteindelijk gaan ze de app op de telefoon maken door foto’s van getekende schermen of een ander idee dat ze hebben. Lekker bezig, er zijn er die vol plannen voor verder werken hieraan weer naar huis gaan aan het eind van de ochtend.