Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 16 July 2020

Sprookjesquiz en voelraadsels in de PlusKlusKlas

Vandaag is de laatste bijeenkomst voor de zomervakantie. Wat is een leuke manier om dit thema af te ronden? Iets wat ook af komt…

Ik heb een Kahoot-quiz gemaakt. Op de laptop verschijnen vragen die de kinderen kunnen beantwoorden via een mobiel bijvoorbeeld. Gelukkig hebben een paar kinderen er een mee kunnen nemen.

Voor we allemaal zijn ingelogd heeft wat voeten in aarde, maar daar gaan we. Het zijn vragen over verschillende sprookjes, of eigenlijk stellingen. De kinderen moeten steeds aangeven of wat er staat waar is, of niet waar, of dat dit iets is dat we niet kunnen weten.

De tijd gaat harder dan wij, we krijgen hem niet helemaal af, maar ik zal de link naar alle kinderen sturen zodat ze hem thuis kunnen doen.

Een leuke afsluiter: voelen wat voor voorwerp er in de zak zit en daarna bedenken bij welk sprookje het hoort.

Nog 5 minuten, wat kunnen we doen?! Een sprookje bedenken op de gang en uitspelen, de rest moet raden. Dus Klimt even later het meisje met het langste haar op tafel (zijnde toren) en klimt een ander (zijnde prins) eraan naar boven :).

Daarna is het PlusKlus-schooljaar om… Een heel fijne en leuke vakantie gewenst!!

Op de eerste foto geven ze de bom van TikTak-Boem door, een leuk (beetje spannend) associatiespel dat ineens weer ontdekt werd.