Kolibrie TalentKlas 9+


kolibrie-avatar

Blog

Blog 05 July 2020

Kiezen en plan maken

Ik hoor het van iedereen die met kinderen werkt: ze zijn druk!
Maar goed, we hebben wel van alles gedaan:

Spelen en kwartet afmaken als dat nog niet af was, een paar kinderen vragen de camera om foto’s te maken. Een focusoefening, Spaans met luisteroefeningen, lastige raadsels waarvan een waarbij ze een ansichtkaart zo moeten knippen dat ze er zelf doorheen kunnen stappen. Een paar kinderen lukt dat.


Er wordt getrakteerd en we hebben een raadkoffer. Daarin blijkt een nerfpijltje te zitten
We gaan buiten spelen en niet veel later gaat het regenen, dan keren we weer terug.

Het laatste deel van de ochtend kiest iedereen een eigen opdracht die hij wil gaan maken. Wij hadden 19 mogelijkheden rondom sprookjes bedacht, ze mogen ook zelf met een voorstel komen.

Er is een groepje dat een film gaat maken, iemand die daarnaast nog zelf een animatiefilm thuis gaat maken (decor al gebouwd :)), iemand die een wapen gaat bedenken voor Roodkapje om haar te beschermen tegen de wolf, een groepje gaat een kijkdoos maken en een ander een speurtocht bedenken. Verder gaat er nog een scratchfilmpje geprogrammeerd worden.