Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 08 July 2020

De drie biggetjes in Italië

Het spelletje Rumis heeft ons vorige week gegrepen, deze week wordt het met graagte weer gepakt.
We doen een balansoefening met beenzwaaien.

En daarna… Tadaa, het kwartet is klaar, spelen maar! Het is echt een leuk en goed speelbaar spel geworden.

Het regent, we blijven binnen. Mooi tijd voor een verhaal voorlezen. Geen sprookje, maar het eerste van vijf verhalen over verschillende talenten die hoogbegaafde kinderen kunnen hebben. Een prentenboek waar ook de wat oudere kinderen geïnteresseerd naar kijken. Het eerste verhaal gaat over iemand die heel creatieve ideeën heeft, anders dan anderen. Er zitten wat vragen achteraan waar ze creatieve antwoorden op bedenken.

Het laatste deel van de ochtend zijn de biggetjes naar Italië gereisd, om bij te komen van alle avonturen. Ze spelen op het strand. Er komt een vrouw langs die waarschuwt: de wolf is ook gesignaleerd in de buurt! Dus moeten ze weer aan de slag. Dit keer met de boodschappen die vrouw net gedaan heeft, namelijk droge spaghetti en aardappelen. Verder kunnen ze wat rommel en afval dat in het rond slingert natuurlijk ook gebruiken.

De kinderen ontdekken al gauw dat een spaghettistokje snel breekt. Ze bedenken manieren om ze toch overeind te kunnen zetten. Met wat hints komt één meisje zover dat ze ontdekt dat een aantal stokjes bij elkaar een stevige stok maken, zelfs moeilijk te breken. Hiermee gaan we ook aan de slag. Verbindingen maken is best moeilijk (leve de Scouting). Ze leert in ieder geval hoe je met elastiekjes bij elkaar kunt binden, ik help haar verder.

Sommigen vinden het geweldig om ook interieur en omgeving vorm te geven en de bewoner te maken.

Uiteindelijk natuurlijk testen: overleeft het huisje de blaaskracht van de wolf? Tussendoor blazen ze zelf al even, maar uiteindelijk gebruiken we een pomp. Het ene huisje blijkt sterker dan het andere, van sommige waaien onderdelen weg.