Kolibrie TalentKlas 9+


kolibrie-avatar

Blog

Blog 30 June 2020

Werken met inzet

Grappig hoe sommige spelletjes maanden de kast niet uitkomen en dan ineens weer populair zijn. Deze keer zijn er ook een paar die een grappige tekentruc met papier dat je uit kunt vouwen gaan maken.

Het is warm vandaag. De balansoefening die we vandaag doen is daarop aangepast: cirkelzwaaien.

Met Spaans starten we met spreken, dialogen doen/oefenen. Daarna verder werken waar je gebleven bent. Met een groepje dat allemaal in hoofdstuk 1 is doen we een luisteropdrachtlied gezamenlijk. Ook bespreken we hoe Edmodo werkt, de digitale klas voor Spaans waar de leerlingen allerlei aanvullend materiaal bij het boek kunnen vinden.

Vandaag moeten de kwartetten en kruiswoordraadsels af, dat lukt zo goed als. Er gaat volgende keer tijdens de speeltijd nog een en ander ingekleurd worden ter afronding.

Het raadkoffertje was lastig, tot de vraag ‘komt het uit de natuur’ met ja beantwoord werd. Toen vroeg een meisje al snel ‘is het een blad?’ en dat bleek zo te zijn.

We hebben een hele lijst met mogelijke opdrachten waaruit de kinderen kunnen kiezen waarmee ze de laatste weken bezig willen zijn. Ze mogen ook zelf een voorstel doen.