Kolibrie TalentKlas 5-8, Uncategorized


kolibrie-avatar

Blog

Blog 01 June 2020

We spelen ons eigen PlusKlus-Kwartet

Op deze woensdag maken we we ons kwartet af. Sommige kinderen helpen elkaar, er wordt dan goed uitgevraagd wat de wensen zijn. Ik ben trots op ze.

We doen vandaag een paar concentratieoefeningen. De eerste is tientel, je tilt je vingers om de beurt op en telt. Je laat dit synchroon gaan met je ademhaling. Wij merken allemaal dat onze adem en wijzelf van binnen helemaal rustig worden. Dat is fijn! Ik ben zelf weer onder de indruk van het effect van dit soort oefeningen.
Zewi willen best nog een oefening. Dat wordt het gouden ei: een gouden stift visualiseren en als dat gelukt is een gouden cirkel om jezelf tekenen zodat afleidende dingen jou niet meer bereiken.

We eten buiten en spelen daarna heerlijk in de zon. Er wordt leuk rollenspel gespeeld met elkaar en een meisje komt even melden dat ze zoveel lol heeft :).

Ik heb een paar kruiswoordraadsels over sprookjes voorbereid, met de bedoeling om hen er later zelf ook een te laten bedenken. Om het systeem te leren kennen heb ik het spel Scrabble meegenomen, dan wennen ze eraan dat woorden een letter met elkaar kunnen delen. De meesten kennen het al. Best lastig, maar ook leuk! Het draait erop uit dat we dit spel serieus en langer spelen dan ik had gedacht. Ze moeten goed nadenken en dat doen ze ook. Zo’n eerste rondje helpen we elkaar ook gewoon.

Nu het kwartet af is willen ze dat ook heel graag vandaag nog spelen! Dat doen we ook, super leuk. Helaas hebben we te weinig tijd om het uit te spelen. Gelukkig is er altijd nog een volgende week.