Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 04 June 2020

Kruiswoordraadsels maken en bedenken, dat is een uitdaging!

Vandaag blijkt even dat het kwartet belangrijk is. Een meisje dat het mee naar huis had genomen ontdekt dat ze het nu in de auto heeft laten liggen (nadat ze er voor het weggaan speciaal nog voor teruggelopen was). Gelukkig doet moeder boodschappen in de buurt. Tot de kaarten worden gebracht lopen ze gespannen heen en weer :).

Er liggen allerlei sprookjesboeken, ook een met verhalen in stripvorm. Dit wordt enthousiast opgepikt en gelezen. Handig om in de verhalen te komen, want ze hebben de informatie nodig voor het kruiswoordraadsel. Eerst maken we het scrabblespel af, we leggen ook even los woorden neer die ze kunnen leggen, zo komt iedereen goed aan bod.

Het kruiswoordraadsel is nog lastig, wat wordt bijvoorbeeld bedoeld met ‘kleur van het mutsje dat in haar naam zit’?
De jongsten help ik een beetje, spelling is in kruiswoordraadsels wel belangrijk. De oudsten zijn eerder klaar, zij kunnen starten met een eigen kruiswoordraadsel. Ze melden me al snel dat het moeilijk is. Klopt. Maar ze denken na en zetten door en maken een goed begin.

Verder heerlijk buiten gegeten en gespeeld, en gelukkig had ik het op de planning gezet en wijst een kind mij erop: we doen ook weer een focusoefening en komen daardoor in gesprek over rondtollende gedachten en hoe je in slaap kunt vallen. Eén meisje gaat deze oefening toepassen, lijkt haar heel effectief.