Kolibrie TalentKlas 9+


kolibrie-avatar

Blog

Blog 24 May 2020

Rekenen met sprookjes

Heel fijn dat we weer bij elkaar kunnen komen! Tijdens de Zoom-lessen zijn we gestart met het thema sprookjes. De kinderen hebben een gevarieerde keuzeopdracht gekregen waar ze aan gestart zijn en we gaan vandaag kijken wat iedereen gemaakt heeft.

Tijdens Spaans spelen een paar kinderen een memoryspel dat gemaakt is door een meisje. Het ziet er heel mooi uit en ze heeft een extra overzichtje gemaakt zodat je ook mee kunt spelen als je nog niet zover bent in het boek. Iedereen gaat goed aan de slag.

Veel kinderen hebben stripverhalen gemaakt, er is een jongen die allemaal sprookjes door elkaar husselde en met mooi bijvoeglijke naamwoorden het extra beeldend maakte, er is een jongen die wel zes pagina’s voltypte met een eigen sprookje dat leest alsof je in een game zit (deze komt volgende keer aan de beurt). Alles dat met plaatjes gemaakt is hebben we in een powerpoint gezet zodat iedereen het goed kan zien.

Na het buitenspelen in een ruime speeltuin in de buurt (zodat we niet mengen met de schoolkinderen), hebben we een sprookjessom bedacht over Rapunzel. Die neemt wat meer tijd in beslag dan we dachten :).


Leuk dat kinderen elkaar gaan helpen. Er zijn verschillende leeftijden en sommigen zijn natuurlijk verder met rekenen dan anderen. Dat het moeilijk is zorgt voor sommigen voor een moment van frustratie en mogelijk afhaken. Goed om mee om te leren gaan.

Voor volgende keer moeten de kinderen allemaal een eigen som die gerelateerd is aan een sprookje bedenken.