Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 24 May 2020

Hoe lang was het haar van Rapunzel eigenlijk?

Weer heerlijk weer vandaag, we gaan naar een andere speeltuin in de buurt in de buurt en ik heb een voetbal meegenomen, dus we genieten daar volop van!

Maar voor we naar buiten gaan spelen de kinderen met elkaar, smartgames en de ‘geheime knikkerbaan’ (met tunnels). Daarna gaan we rekenen! Ze gaan uitvinden hoe oud Rapunzel was toen haar haar 6,41 m was. De oudere kinderen weten wel zo’n beetje hoe ze dit aan kunnen pakken (ze weten hoeveel een haar groeit per maand), voor de jongsten is het hele metriek stelsel nog nieuw. Dus we gaan kijken naar wat een cm is, hoeveel er in een meter passen. En hoe lang is 6,41 m eigenlijk?

Er is nog een vervolgsom die tot de verbeelding spreekt: één haar kan 100 gr. dragen. Ze weten hoeveel haren een blond persoon gemiddeld heeft. Hoe zwaar kan Rapunzel tillen met haar haar? Dat is vele malen een prins!

Bij het eten buiten mogen we raden wat er in het raadkoffertje zit. Het is iets wat je in je hand neemt als je gaat boogschieten… Nee, die konden we inderdaad niet raden :)!

Het tweede deel van de ochtend gebruiken we om verder te werken aan het kwartet. En ik lees terwijl het verhaal voor van Rapunzel, want we weten allemaal niet precies meer hoe dat ook alweer ging.