Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 17 May 2020

Hèhè, daar zijn we weer

Zo, heel fijn om weer als klasje bij elkaar te komen, na de verplichte Coronabreak. Ik heb het idee dat ze rustiger zijn… (vooralsnog dan). De kinderen moeten zelf binnen komen, de ouders mogen niet mee. Natuurlijk kunnen ze dat.


Starten met spelletjes, elkaar weer zien, en daarna praten over hoe het was allemaal afgelopen periode, en over hoe het nu is op school. Dat willen ze best uitgebreid doen. Het blijkt dat de meeste kinderen (op één na die het juist leuk vond) Junior Einstein níet leuk vonden. Veel te veel dezelfde sommen achter elkaar.

In de vakantie zijn er kinderen geweest die Kolibrie KinderKrantopdrachten hebben gedaan en daar foto’s of een filmpje van hebben gestuurd. Die gaan we even allemaal bekijken. Er is een filmpje bij over de tweede wereldoorlog, met Lego gemaakt, heel interessant. Dat vinden de kinderen ook, want ze willen het wel een paar keer zien. Gelukkig kun je op Youtube ook het afspeeltempo aanpassen, dan kunnen we wat langer zien wat er allemaal langs komt.

We moeten op een andere plaats buitenspelen, vinden ze helemaal niet erg.
Als we terugkomen maken we een lijst met zoveel mogelijk sprookjes, ze mogen ook spieken in de boeken. Daarna kiezen ze er een om een kwartet van te maken. Ze maken een goede start hiermee, er wordt ook leuk samengewerkt.