Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 12 March 2020

Eigen stroomspel

  • Na een gezellige start met spelletjes en smartgames bespreken we de opdracht die sommigen thuis hebben uitgevoerd: hoeveel dingen die stroom gebruiken heb je in huis? Zoveel dat je er de tel van kan kwijtraken als je al tellend door het huis loopt. Dan kom je tussen de 50 en 60 uit.
  • Iedereen krijgt een blad waarop hij kan beschrijven of tekenen ‘Als er geen stroom was, dan…’. De meesten realiseren zich als eerste dat het dan donker zou zijn. Maar ook grappige dingen als: geen bananen meer. Er wordt ook bedacht dat er geen school meer zou zijn, dit omdat het digibord niet meer zou werken. Dit is dus voor de kinderen wel een heel bepalende factor geworden.
  • Bij het buitenspelen wordt geduikeld en gevoetbald, een jongensteam tegen een meisjesteam, ging helemaal goed.
  • Kom-in-je-lijf-oefening.
  • Het laatste deel van de ochtend besteden we aan uitleg en start van uitvoering van een eigen stroomspel maken, à la Dokter Bibber. Je mag een poppetje tekenen, maar ook iets anders. Daarna moet dit uitgesneden of -geknipt worden. Dus met mesjes aan de slag. Maar één pleister hoeven plakken :).