Kolibrie TalentKlas 9+


kolibrie-avatar

Blog

Blog 09 March 2020

Bedenk en bouw: een ballensorteermachine

  • Spaans
  • Mindfulness-oefening bodyscan
  • Bespreken werkblad beredeneerd schatten/rekenen van vorige keer
  • Raadkoffertje: we hadden er doordat degene die hem zou vullen ziek was zelf gevuld met walnoten. Was grappig omdat iemand vroeg of het ook met gif te maken had en we toen ja konden zeggen (in een bepaalde fase kan een walnoot oxideren en giftig zijn).
  • Dit is meteen de introductie voor het volgende onderdeel, want noten bestaan in soorten en maten.
  • De opdracht van vandaag: ontwerp een ballensorteermachine. Eerst maakt iedereen individueel een tekening en daarna in teams van twee overleggen en maken. Heel mooi om te zien en horen dat er echt overlegd en beredeneerd wordt. Het bouwen is nog niet klaar, maken we volgende week af.