Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 22 January 2020

Wat voor weer wordt het?

Verslag van woensdag 22 januari 20202:

  • Na de start met spelen naar eigen keuze bekijken en bespreken we onze meetresultaten van de thermometers van vorige week. We ontdekken dat de thermometers die hoog lagen één of twee graden warmer werden. Er is ook een uitdrukking ‘vorst aan de grond’, die begrijpen we nu beter.
  • Als we naar buiten kijken zien we veel wolken. Eens even kijken wat de satelliet ziet. Er is een website waar je live beelden kunt zien van de wolken boven Nederland. Inderdaad, geen land te zien, alleen wolken. In België kunnen ze wel de zon zien zien wij.
  • We kijken een filmpje over hoe het weerbericht wordt gemaakt. Iemand die boos is dat ze nat regende terwijl het weerbericht had gezegd dat het zonnig zou zijn, ontdekt wat er allemaal gemeten moet worden en dat er op verschillende plaatsen ander weer kan zijn.
  • Na het buitenspelen doen we weer een balansoefening. Dit keer een weerbericht op elkaars rug tekenen. Leuk, is meteen een massage. In een rijtje doen ze elkaar. Vinden ze zo leuk dat ze de instructie ook thuis willen hebben.
  • Daarna mogen ze nadenken over een eigen weerbericht. Hoe kunnen ze dat doen, wat hebben ze nodig, wat willen ze laten zien? Er wordt een start gemaakt. Volgende week verder.