Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 29 January 2020

Na regen komt zonneschijn

Verslag van woensdag 29-1-20:

  • Na spel naar keuze waar dit keer ook geknutseld wordt, doen we een voorstelrondje annex kringgesprek want de onderwerpen vliegen meerdere kanten uit.
  • Er bestaan veel spreekwoorden die met het weer te maken hebben. Een meisje weet er een voorbeeld van: je ouders in het zonnetje zetten. Ze legt uit dat er een letterlijke en een figuurlijke betekenis is. Daarna noem ik spreekwoorden die ik gevonden heb en mogen de kinderen vertellen wat ze denken dat het betekent. Ik ben me weer bewust dat deze groep kinderen niet afhaakt na een aantal voorbeelden maar gewoon geconcentreerd blijft meedoen.
  • Daarna maken de kinderen tekeningen van spreekwoorden. Ze inspireren elkaar :).
  • In het laatste deel van de ochtend gaan we weer aan de slag met weerkaarten maken voor de weerberichten. We kijken ook nog even filmpjes van PlusKlussers van 7 jaar geleden en hun weerbericht, leuk om (terug) te zien!