Kolibrie TalentKlas 9+


kolibrie-avatar

Blog

Blog 16 January 2020

Heb jij schone handen?

Verslag van vrijdag 10 januari 2020.

  • Nieuw gezamenlijk onderwerp bij Spaans: dieren. Er zijn plaatjes en woorden, welke horen bij elkaar? Voor volgende keer is huiswerk naar keuze: de woorden leren of van één dier iets meer kunnen vertellen in het Spaans.
  • Aan het eind even los met oefeningen en tellen in het Spaans.
  • We pakken nog even terug wat we vorige keren geleerd hebben over microben.
  • Vandaag staat in het teken van slechte microben die je ziek kunnen maken. Het advies is handen wassen. Hoe goed werkt dat eigenlijk? Dat onderzoeken we vandaag met drie groepen. Van iedere groep smeert nummer 1 zijn handen in met een goedje dat oplicht als je erop schijnt met UV-licht. Dat is in gewoon licht met het oog niet te zien. Daarna geeft nummer 1 een hand aan nummer 2, nummer 2 aan nummer 3 en die weer aan nummer 4. Daarna checken ze met een UV-lampje hoeveel resten van de ‘bacteriën’ er nog zichtbaar zijn. Daarna doen we het nogmaals na handen wassen.

  • De resultaten worden opgeschreven en getekend. Die zijn niet voor ieder groepje hetzelfde. We bespreken hoe dat zou kunnen komen en wat belangrijke voorwaarden zijn voor onderzoek.