Kolibrie TalentKlas 9+


kolibrie-avatar

Blog

Blog 02 December 2019

Excursie naar Micropia

Verslag van vrijdag 29-11-19:

  • Gewone start met spel naar keuze, we proberen onder andere een spel dat steeds in de kast blijft staan: Loopit. Lijkt op Scrabble maar dan met lijnen/weggetjes die je door moet laten lopen. Je er zijn plaatsen waar bijvoorbeeld x6 op staat, dus je kunt tactisch spelen. Ook goed om rekenen te oefenen.
  • Spaans gezamenlijk: ieder krijgt een familiefunctie toebedeeld (padre, abuela, hermano). Als die in het lied gezongen wordt moet je even op de grond gaan zitten en weer omhoog komen. Natuurlijk wil er ook iemand ‘yo’ zijn. Daarna verder in eigen werkboek. Aan het eind huiswerk plannen.
  • Tijdens eten en drinken kijken we de reclamefilmpjes die de kinderen gemaakt hebben. Gespannen en tevreden kijken ze toe hoe ze geworden zijn. (Ouders, we gaan ze nog delen).
  • Even buitenspelen en dan naar de auto’s om naar DSM, oftewel ‘de Gist’ te rijden waar de prachtige tentoonstelling Micropia is. We krijgen een rondleiding, er is veel te zien en te leren. De kinderen gedragen zich goed, er komt zelfs iemand van de medewerkers even praten en opmerken dat wij al zo lang (en geïnteresseerd) op de tentoonstelling lopen. Er is hangen quizvragen, die mogen de kinderen beantwoorden. En ja, dan zijn het wel kinderen die even willen rennen (gelukkig waren we alleen op de omloop en kon dat). We bekijken ook de afdeling waar meer de geschiedenis van de fabriek van DSM en bijvoorbeeld de productie van penicilline te zien is.
  • Even lunchen, het wordt merkbaar dat er kinderen hun energie kwijt moeten. Des te trotser ben ik als de hele groep het nog opbrengt om weer stil en met aandacht te luisteren naar het laatste stukje rondleiding. Als extraatje wordt de deur van de directeurskamer voor ons open gedaan. Mooie grote kamer, met imposant bureau en dito stoelen. Er ploft een kind neer op de directeursstoel, en eentje ertegenover. En vervolgens ontstaat vanuit het niets een sollicitatiegesprek met soms verrassend accurate vragen en antwoorden, soms ook gewoon gekheid.
  • Terug, in de school afronden met een paar vragenbladen en een vrije schrijf- of tekenopdracht. Hebben ze wel behoefte aan merk ik, even focus op een blaadje. Oh ja, en we hadden een moeilijk raadkoffertje met iets van textiel en plastic en het was een gebruiksvoorwerp en het had batterijen nodig. Bleek uiteindelijk een koplampje.
  • Hieronder de foto’s. Lekker veel.