Kolibrie TalentKlas 9+


kolibrie-avatar

Blog

Blog 24 November 2019

Gastles over microben in de Kolibrie-Klas

Verslag van vrijdag 22-11-19

  • De kinderen mogen bij de start altijd zelf kiezen wat ze willen doen. Ze gaan lekker aan de slag met de ‘geheime knikkerbaan’ en andere leuke (denk)spellen.
  • We starten met een liedje over familie voor Spaans. Dat werkt goed om te onthouden. Daarna werken op eigen niveau.
  • Er staat ‘balansoefening’ op het bord. De kinderen gaan op verzoek staan en plaatsen spontaan één voet op kniehoogte van het andere been. Inderdaad, dat is balans, en dat houden we best lang vol, maar dat was niet de bedoeling. Balansoefeningen staat voor oefeningetjes die je kunt doen om jezelf te helpen makkelijker met bepaalde situaties om te gaan. In dit geval met onduidelijkheid. Alle kinderen vinden duidelijkheid fijner. We doen de boogschietoefening. Ik noemde het per ongeluk de kruisboogoefening, maar daar word ik door deze groep natuurlijk voor teruggefloten, daar klopt de beweging niet voor.
  • Tijdens het buitenspelen mag een kind foto’s nemen, vindt ze helemaal leuk. Dat zorgt voor modelfoto’s, zie hieronder.
  • We hebben geluk: er is een kind in de klas wiens moeder met microben werkt, en zij wilde best een gastles komen geven! Natuurlijk zeggen wij meteen ja en vandaag is het zover. We krjigen een prachtige interactieve presentatie met interessante vragen. Aan het eind is er een quiz waarin ze van verschillende producten moeten aangeven of ze denken dat er microben in zitten of niet door te gaan staan of te blijven zitten. De kinderen doen het soms op hun gevoel, maar hebben soms ook heel goede redeneringen. Dankjewel Cecile, we hebben hier al veel van geleerd!
  • Komende week gaan we de expositie Micropia bezoeken.