Kolibrie TalentKlas 9+


kolibrie-avatar

Blog

Blog 15 November 2019

En… draaien maar

Verslag van vrijdag 15-11-19 (en een beetje van 8-11)

  • We startten met Spaans, ze mogen iets vertellen over hun familie, want we hebben daar de woorden over geleerd. Wij geven een voorbeeld over onszelf: soy la higa de Annie y Nic. Hans: Annie es la madre de mi esposa. Leuk om te merken dat de kinderen zelf andere vormen verzinnen met andere werkwoorden. Daarna allemaal weer zelf in eigen boek aan de slag.
  • Gezamenlijk bespreken we de moordmysteries, welke daders hebben ze gevonden?
  • Vorige week hebben we verder gewerkt aan het plan voor een reclamefilmpje. Deze week is het zover dat we echt gingen ‘draaien’. Om goed te weten dat tijd ook een rol speelt, laten we zien wat de kosten zijn voor uitzenden: voor een commercial van 20 seconden die 100 maal wordt uitgezonden liggen de tarieven tussen €60.000,- en €125.000,- . Zo, dat is meteen even duidelijk. We ‘voelen’ even hoe lang dat dan is, 20 seconden. In hun hoofd stellen ze zich hun verhaal voor, past dat? Ze krijgen maximaal een minuut.
  • Muziek kan ook een rol spelen. We laten wat muziekjes horen en vragen bij wat voor product dat zou kunnen horen. Een deel van de groep krijgt daar echt ideeën bij, voor anderen is het niet zo vanzelfsprekend.
  • Half uurtje oefenen en voorbereiden. Dat betekent: de verkleedkist checken, muziekje spelen op een instrument in het muzieklokaal. (De helft van de kinderen heeft les voor een of ander instrument. Hé, daar klinkt een echt ritme op de drum, daar wordt een liedje op de piano gespeeld. Een jongen heeft spijt dat hij zijn cello thuis heeft staan). En hier en daar nog een attribuut fabriceren.
  • Het lukt in een half uur: alle filmpjes filmen, met klapbord aan de start. Wie niet aan de beurt is, kijkt rustig (!!) naar het spel, dat ook keurig kort is.
  • En ja… nu mag er nog het een en ander geknipt en geplakt, oh nee, gemonteerd worden, want je denkt natuurlijk niet dat deze filmpjes uit één shot bestaan? Er werd gebruik gemaakt van de mogelijkheden om een opname te stoppen en op een ander moment (of plaats) weer verder te gaan.
  • Dus op enig moment gaan we de filmpjes terugkijken. We zijn benieuwd!
  • De foto’s zijn van vorige week en deze week.