Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 31 October 2019

Creativiteit slaat de klog vanochtend

Dit deden we op woensdag 30-10-19:

  • We zijn vandaag met een klein meidenclubje. Deze ochtend wordt er van alles verzonnen.
  • Om te beginnen is er een spel dat veel leuke onderdelen heeft, maar toch een beetje moeilijk is om te spelen. Geen probleem, dan bedenken ze er zelf wel een verhaal en spel omheen. Leuk!
  • We gaan nog eens iets memoriseren. We kiezen een gedicht dat we in een paar sessies uit ons hoofd gaan leren zodat we het kunnen voordragen. Het wordt De lange familie Pijpenstang van Annie MG Schmidt. De kinderen willen het graag opschrijven en gaan aan de gang. We oefenen de eerste twee regels. Herhalen, en ook lopen op de maat kan helpen. Steeds sneller lopen is leuk en heeft een grappig effect.
  • Bij het eten vullen de meisjes om de beurt een raadkoffertje en raden wij wat erin zit.
  • Tijdens het buitenspelen bedenken ze een nieuw klapspel met gezang dat ze daarna aan mij leren. Natuurlijk leuk om daarna nog even in het muzieklokaal langs te gaan en te kijken of ze zichzelf met de gitaar kunnen begeleiden.
  • De Balans-oefening van vandaag gaat over flexibiliteit. Weten ze wat dat is? Ja hoor, ze demonstreren ter plekke hoe lenig ze zijn.
  • We eindigen met het bedenken van een dobbelspel. Ze krijgen een bouwplaat en verzinnen en tekenen, ze leren hoe ze karton kunnen ritsen zodat ze strakke vouwen krijgen. Ze plakken hun dobbelstenen in elkaar. We spelen alvasat een stukje van het spel met de uitbeelddobbelsteen. En dan is de ochtend weer om. Natuurlijk nog even de zinnen van het gedicht oefenen en dan naar huis.