Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 08 July 2019

Watersproeiers maken met een stokje en een rietje. En het werkt nog ook!

Verslag van woensdag 3 juli:

  • Vanochtend starten we met het maken van een sprinkler, een dingetje waar je water mee rond kunt sproeien door middel van middelpuntvliedende kracht. Nogal een precies werkje om uit te voeren, er moet een satéprikker in een rietje geprikt worden, het rietje net niet helemaal doorknippen en omknakken en de uiteinden tegen het stokje vasttapen.
  • De eerste die klaar is probeert of het werkt. Eh ja! beetje goed voor binnen. We spreken af ze buiten in het gras uit te gaan proberen na het eten. Daarna kunnen we meteen buitenspelen. De spetters vliegen in het rond.
  • Na het buitenspelen doen we een oefening die de flexibiliteit vergroot. En dan niet letterlijk (de kinderen denken aan lenig), maar figuurlijk. De oefening brengt je weer in je lijf. De kinderen en ook ik vinden het steeds prettig om ze te doen.
  • Een sprinkler is een nuttig ding. Vandaag gaan we ook nadenken over hoe je dingen nutteloos kunt maken. Bijvoorbeeld een krukje met grote stekels op de zitting, of een springtouw van een centimeter, of een boekenkast met schuine planken. Even heel anders denken. De kinderen worden wel geïnspireerd door elkaar :). Een meisje snapt het niet, je kunt al die dingen toch repareren? We passen de opdracht iets aan: hoe kun je de nutteloos geworden dingen anders gebruiken?