Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 11 July 2019

Bijzondere ochtend

Verslag van woensdag 10 juli 2019

  • We moesten vanwege interne verhuizing op school van lokaal veranderen, we kunnen nu een paar weken terecht in de lokalen van de kinderopvang. Dat heeft voordelen, want er is ook een muzieklokaal! Daar staat een groot drumstel, er liggen gitaren en er is een piano. Heel aanlokkelijk om meteen muziek te gaan maken.
  • In het lokaal dat vandaag onze thuisbasis is wordt ook leuke gespeeld. Eentje begint er met een knikkerbaan, er sluiten anderen aan en de knikkerbaan groeit en groeit, wordt uitgebouwd naast de tafel, er worden dingen uitgeprobeerd en aangepast, cool! De juf geniet.
  • Het is een beetje een gekke dag, iedereen moet wennen aan het nieuwe lokaal, ik ook. Laten we dan het programma loslaten en het helemaal anders doen. Buiten picknicken bijvoorbeeld. We lopen een stukje en belanden bij een heerlijke natuurspeeltuin. Daar gaan ze. Voorzichtig op de touwbrug, verkennen van de weggetjes, waar zijn leuke plekjes? Broek oprollen. Water instappen. Broek nat. Hé, een poes. Kortom, lekker bezig.
  • Als we terugkomen gaan we samen zitten voor het verzinnen van een lied, want de kinderen willen optreden met de instrumenten. Ze hebben gekozen voor een lied over de seizoenen, vier coupletten. Refrein:
  • Alle seizoenen zijn anders, alle seizoenen zijn leuk. 
  • Lente, zomer, herfst en winter, allemaal zijn ze leuk!
  • Snel naar het muzieklokaal. Het dreigt even een geluidschaos te worden maar het lukt om afspraken te maken. Ik dirigeer met een drumstokje en doe de zang, de kinderen kijken goed wanneer ik ze aanwijs. Er is een gitaarsectie, een drumsectie en een pianist. Het is zo einde van de ochtend dat de ouders al in het lokaal staan en mee kunnen genieten. Ik kwam weer blij thuis :).