Kolibrie TalentKlas 9+


kolibrie-avatar

Blog

Blog 24 June 2019

Uitje naar Leiden

Verslag van vrijdag 21 juni 2019:

  • De dag begint zoals gebruikelijk met spel naar keuze. Daarna Spaans met vandaag nadruk op spreken.
  • Uitleg van de tandwielopdrachten van vorige week.
  • Buitenspelen.
  • Automata afmaken. Dat vinden ze moeilijker dan wij verwachten, ze hebben veel feedback nodig over aanpak. Ze snappen bijna niet dat de jongere kinderen ook zo’n ding gemaakt hebben en zijn onder de indruk van hun resultaten die ik laat zien op het smartbord :).
  • Om half twaal vertrekken we naar Leiden voor een excursie naar het Rijksmuseum van Oudheden en een les over Egypte. We picknicken gezellig in een klein parkje aan het water voor we ons in het museum melden. Degenen die lesgeven weten al dat het een plusclubje is en beginnen hun les met te vragen wat de kinderen al weten. Ze verbinden die informatie handig met hun presentatie. De kinderen mogen alles vragen wat ze willen, Noël is een soort wandelende encyclopedie, hij vertelt en tekent en legt uit, over boobytraps in pyramides, grafrovers en vloeken (waar komen de verhalen vandaan, kloppen de films?), goden, dieren, dood en mummies.
  • Daarna in groepjes met vragenboekjes het museum in. Er zijn teveel vragen om alles af te krijgen, maar ze kunnen altijd nog een keer terugkomen natuurlijk. Een jongen bedankt onze rondleiders expliciet en meldt: ik heb het leuk gehad.
  • Op de terugweg komen we terecht in heftige files (ik zet mijn motor een paar keer gewoon uit). Dat maakt de kinderen allemaal niet zoveel uit, ze hebben een leuke en interessante dag gehad.