Kolibrie TalentKlas 9+


kolibrie-avatar

Blog

Blog 16 June 2019

Rekenen met tandwielen

Verslag van vrijdag 14 juni 2019:

  • Spaans, start met elkaar woordjes overhoren, daarna verder op eigen niveau. Even extra aandacht voor wat voor huiswerk iedereen plant.
  • Nog even terughalen wat we gezien hebben aan tandwielen vorige keer. Kleine tandwielen draaien altijd sneller dan grote. We kunnen dat mooi ook laten zien met een geweldige website. Hier kun je heel makkelijke allerlei tandwielen en ook kettingen eromheen tekenen.
  • Traktatie van de juf en een raadkoffertje om vragen op los te laten. Er blijkt een elastiek in te zitten. Heel lastig raden, want niet van papier, plastic, metaal, zachte stof.
  • Na een heerlijke buitenspeelsessie waar echt iedereeen in een groep samenspeelde en actief aan het rennen was, gaan de kinderen kijken of ze de tandwielen echt snappen. Er is een werkblad met opgaven, hier blijkt dat ook het aantal tanden aan een tandwiel effect heeft. Werken met verhoudingen en breuken kan, de kinderen halen er speelgoedtandwielen bij om te checken en uit te vinden hoe dat in elkaar zit. We zeggen niet in paniek te raken omdat we het expres lekker moeilijk hebben gemaakt.
  • Automata hadden we niet genoeg tijd voor, pakken we volgende week aan, voor vertrek naar het Museum voor Oudheden in Leiden.