Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 16 June 2019

Het werkt!

Verslag van woensdag 12 juni 2019:

  • Start met spel naar keuze. Wat is iedereen leuk bezig samen!
  • We praten samen over een filosofievraag: waar kun je jaloers op zijn? Er zijn kaartjes met mogelijkheden. Kun je jaloers zijn op iemand met veel geld? Ja. Nou… misschien koopt hij wel zoveel dat zijn huis veel te vol komt te staan, dat er alleen nog een klein looppaadje is, dat is niet fijn! Een ijsje, ja, daar kun je ook zin in krijgen als je dat ziet. Een zwerver… Nee, dat denken ze niet. Het is wel zo dat hij niks hóeft. Maar hij moet vies eten eten denken ze, uit de vuilnisbak. Zo komen er nog een paar mogelijkheden langs die we van alle kanten proberent e bekijken.
  • Het regent pijpenstelen, we doen wat oefeningen in de klas in plaats van naar buiten.
  • Vandaag maakt iedereen zijn automata af. Wat een leuke ideeën hebben ze: een aap die in een boom klimt, een dolfijn in het water, een tijger. De vulkaan met omhoogspuwend lava wordt thuis afgemaakt. De automata die al af was krijgt er een extra onderdeel bij. Grappig, meteen veel meer dingen om rekening mee te houden wil hij goed werken.
  • We hebben nog een splintertje tijd over aan het eind van de ochtend. Ze mogen per tweetal een aantal dramakaarten om een verhaal mee te verzinnen. Uitspelen kan nog niet. Komt nog een keer.