Kolibrie TalentKlas 9+


kolibrie-avatar

Blog

Blog 11 June 2019

Breng in beweging

Verslag van vrijdag 7 juni 2019

  • Tandwielen: hoe werken ze, ga je met een klein tandwiel harder of zachter? Demonstratie met een fiets.
  • Gezellig, we hebben een verjaardag te vieren.
  • Met karton een automata maken: een bouwsel dat je in beweging kunt brengen door een paar radjes van karton, naar aanleiding van een filmpje. De bedoeling was dat ze dat een beetje zelfstandig bedachten, en een aantal vond dat best moeilijk. Knutselen…, inzicht…, analyseren, bedenken en uitvoeren. De vraagt bij iedere stap hulp, de ander vraagt juist niets en blokkeert. Uiteindelijk allemaal lekker bezig. Nog niet af, dat doen we volgende keer.
  • We kijken een filmpje met professionele automata. Je krijgt er wel zin van (precie de bedoeling.