Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 02 June 2019

Betrokkenheid werkt!

Verslag van woensdag 29 mei 2019:

  • We spelen wat langer dit keer, want ik zie mooie dingen gebeuren: het dominante kind krijgt tegewicht, de kat komt langzaam uit de boom voor een ander kind, een nieuw kind krijgt zo even tijd om te landen, er wordt overlegd en samengewerkt. Kortom, er is een fijne werksfeer.
  • We doen een kennismakingsspelletje: Je gooit de bal naar iemand, die zegt zijn naam en 1 ding dat met hem te maken heeft (hobby, lekker eten, leeftijd, groep, broertjes zusjes, ..) de kinderen die dat ook hebben steken hun hand op. Naar hen kan gegooid worden. Zij noemen hun eigen naam en een ander woord. Leuk dat ook een nieuw kind meteen actief meedoet.
  • Een spontaan raadkoffertje: er blijkt gereedschap in te zitten, een tang.
  • Buitenspelen. Heerlijk weer en een gezamenlijk paardenspel, lekker actief.
  • Na de pauze aan de slag met tandwielen. Die mogen de kinderen uitsnijden met mesjes. Secuur werk. Er moeten tandjes van een groot en een klein tandwiel geknipt en gesneden worden. Daarna het midden bepalen en met een splitpen vastzetten. De ander moet zo geplaatst worden dat hij met de tanden goed in het andere tandwiel grijpt.
  • Wie klaar is mag kiezen: fietsonderdelen uitknippen en tot fiets plakken of tot iets heel anders. Of zelf een nieuwe machine bedenken. Ter inspiratie kijken we nog een keer Keepvogel die een machine bedenkt.