Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 10 June 2019

Als het maar beweegt

Verslag van woensdag 5 juni 2019

  • Na het spelen doen we een samenwerkingsspel. Ieder krijgt een touwtje in handen en door gezamenlijk aan je eigen touw te trekken, trek je een elastiek wijd. De kunst is om het touwtje weer te laten vieren en zo het elastiek om een beker te laten klemmen, nu kun je de beker optillen en verplaatsen. Dat werkte heel leuk, bv. merkten de kinderen dat er gecommuniceerd moest worden. Het kwam ook voor dat een jongen spontaan het touw van een ander beetpakte en zo de taak overnam, dat vond diegene niet leuk, een mooie manier om dit ter sprake te brengen.
  • Vandaag maken we een automata. Met wieltjes van karton kun je iets in beweging brengen: rondjes draaien en omhoog en weer omlaag laten gaan. We bekijken een voorbeeldfilmpje, de kinderen moeten goed kijken wat we allemaal nodig hebben. Ik laat met materiaal zien hoe zoiets in elkaar zit. De kinderen gaan aan de slag en komen een heel eind. Er is zowaar één automata afgekomen, superleuk, zie het filmpje