Kolibrie TalentKlas 9+


kolibrie-avatar

Blog

Blog 26 May 2019

Moeilijker te vinden antwoorden, meer frustratie, én leuker!

Verslag van vrijdag 24 mei 2019:

  • Jugar y guardar.
  • Español: spreken en oefenen
  • Een nieuw kind, nu eens met anderen kennismakingsvragen waar ze over na moeten denken en soms om moeten lachen. Een van de vragen is ‘Wat doe jij over 20 jaar?’. Hmm, best moeilijk om snel te bedenken. Een grapjas wil best dictator over het universum worden. Een mix van serieuze en lacherige en grappende antwoorden.
  • Bij het buitenspelen dreigt een paar kinderen een beetje te gaan hangen. Het werkt dan altijd goed als de juf mee tikkertje gaat doen. De kinderen rennen hard!
  • Vervolg van het Moendoesspel. We bereiken nu sneller frustratieniveau, want de de vragen worden moeilijker. We doen navraag: is het nu minder leuk? Nééé! Ze willen er zeker nog een keer mee verder. Volgende bijeenkomst zijn er een paar kinderen niet in verband met schoolreis, maar willen we alsjeblieft die keer iets anders doen zodat zij de keer daarop weer gewoon mee kunnen doen?
  • We hebben nog een paar minuten voor het raadkoffertje, moet in sneltreinvaart geraden worden. Snelle vragen, het lukt om te raden twee minuten over tijd.