Kolibrie TalentKlas 9+


kolibrie-avatar

Blog

Blog 07 April 2019

Science Fiction to the max!

Verslag van vrijdag 5-4-19:

Wat een gelukkig toeval: Wij zijn bezig met heelal- en toekomstgerichte opdrachten, en in de Kunsthal start een tentoonstelling over Science Fiction. Daar moeten we naartoe, dachten we. Zo gezegd, zo gedaan.

Na een start in het lokaal met Spaans en een voorbereiding over wat Science Fiction eigenlijk is (met bekijken van de allereerste Science Fiction-film, een stomme film uit 1902, erg leuk om te zien en te realiseren dat toen deze film gemaakt werd er nog nooit iemand op de maan was geweest), stappen we in de auto.

We starten in een ruimte waar allemaal oranje zitzakken liggen, leuk en verleidelijk, maar we lopen door voor een eerste ronde door de tentoonstelling. De entree is meteen indrukwekkend, lekker donker en passende muziek. En een beest dat ik zelf heel eng vond, maar alle kinderen liepen ermee weg ;).

De tentoonstelling was in vier onderdelen gemaakt: Wonderlijke reizen, Ontdekkingsreizen in de ruimte, Heerlijke nieuwe werelden, Robots. Er is van alles te zien, bekend en onbekend, Starwarsdingen en een spiegelkunstwerk, astronautenkostuums en een regelbalie om een raket te lanceren. Ik had verwacht dat de kinderen het leuk zouden vinden, maar dit overtreft mijn verwachtingen, het blijkt een soort Walhalla. Een paar kinderen beginnen meteen aantekeningen te maken voor hun verhaal, ze worden hier bijzonder geïnspireerd!

Op het eind blijkt nog de mogelijkheid om een foto te maken voor een blue screen. Je kunt dan kiezen welke spacey achtergrond erachter gezet wordt. En dat niet alleen, je kunt ook uit verschillende maskers kiezen. Ik weet niet wie het algoritme hiervoor geschreven heeft, lijkt me beste en klus, maar het werkt.

Lekker weer, buiten eten, terug met een vragenboekje om in te vullen. Tevreden terug, waar we nog even twee toneelstukjes in het thema kunnen zien (ze regelen gauw nog even een powerpoint met achtergronden voor een reisje naar Mars).

Was een goeie dag!!

Ter info: Op zondag 14 april is het Kunsthal FAMILIEdag en staat meedoen en meemaken centraal tijdens workshops, tours, muziek en dans.