Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 18 April 2019

De natuur kan toveren

Verslag van woensdag 17-4-19

We hebben een heel fijne afsluiting van dit blok: een excursie naar de Papaver waar ze toevallig een tentoonstelling hebben over planten.

We starten in het lokaal om ons zaaigoed te checken en water te geven. Wat gaaf, onze eigen meloenpitten zijn opgekomen! Alle bakken in de achterbak van mijn auto gezet en we rijden naar de Delftse Hout.

Daar aangekomen is het al meteen geweldig: je kunt water oppompen en dat wordt met enthousiasme gedaan. Het opgepompte water stroomt een beddinkje in, steeds verder. Moeilijk om te stoppen, maar we gaan naar binnen. Daar verkennen we de ruimte even, er is een tafel met ontbijtspulletjes, daar moet eerst mee gespeeld worden. Pas na een tijdje zijn ze zover dat ze naar de vragenlijst die we gekregen hebben willen bekijken. Er is ook informatie over vleesetende planten, dat is wel bijzonder.

Ons 10-uurtje en het raadkoffertje doen we in de kruidentuin buiten in het zonnetje. Daarna lopen we het Heempark in met een plattegrond en een speurtocht. Het wordt een heerlijke wandeling met zoeken, vinden, een meisje dat zich ontpopt als prima kaartlezer, rennen, klimmen, ruiken, bekijken.

Zo’n ochtend vliegt om natuurlijk. Bij het weggaan neemt ieder een paar plantjes mee om te verzorgen in de vakantie.