Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 21 March 2019

Startpunt van groei

Op deze dag, woensdag 20 maart, doen we leuk onderzoek is het plan. Maar het loopt spontaan zo dat de meiden zelf een interessant eigen onderzoek inzetten: Hoe zit een viltstift in elkaar? Het slopen op zich is al een uitdaging. Er zit een soort wol in een staafje waar je lekker mee kunt frutten. Wel handen wassen na dit gebeuren…

Planten en bomen planten zich voort door zaden en pitten, daar doen wij ons voordeel mee natuurlijk. Er bestaan pitten in allerlei soorten en maten. We zoeken ze in bekend en onbekend fruit. Dat is soms ingewikkeld zoeken omdat ze zo klein zijn, of omdat de pit nog wel heel vast zit aan het vruchtvlees.

Het was in ieder geval lekker snijden en prutsen (hele hand die in een meloen verdwijnt). En daarna alles proeven. Granaatappelpitjes hebben zo hun eigen smaak. En bijzonder: bij dit fruit eet je niet het vruchtvlees, maar de pitjes dus.

We doen ze in bakjes met de namen erbij. Zouden uit deze pitten ook plantjes kunnen groeien?

Er is een creatieve denkopdracht waarbij de kinderen met bijzonder fantasiefruit spelletjes moeten bedenken. Hmm, best nog wel even lastig.

Alle kleverige gebruikte vaat moet nog even gewassen en afgedroogd worden ook natuurlijk.