Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 07 March 2019

Planten en groei

Verslag van woensdag 6 maart 2019

  • Start met gezamenlijke spelletjes. Mooie manier om elkaar te leren kennen (er is iemand nieuw).
  • Mindmap maken over planten en groei. In eerste instantie lijkt dit simpel, maar gaandeweg en als we goed nadenken, komt er steeds meer op papier te staan.
  • We zien een filmpje over slimme planten. Nu blijkt dat er nog meer dingen zijn waar we zelf niet aan gedacht hebben: er zijn giftige planten en soms kunnen ze dienen als medicijn. Leuk, het filmpje is opgenomen in de Botanische Tuin in Delft.
  • Tijdens het eten het raadkoffertje. Ik heb het dit keer gevuld met een afstandsbediening. De meiden concluderen wel meteen: dus het is iets wat in school is.
  • Hoeveel verschillende soorten zouden er op het plein te vinden zijn? De kinderen schatten 8 tot 10 soorten. Dat gaan we even bekijken. Ze mogen om de beurt foto’s maken. dat worden er meer dan 10 in ieder geval.
  • Op verzoek en om weer warm te worden doen we even stopdans. Daarna de opdracht om een toneelstuk te bedenken waar ook een plant een rol speelt. Het wordt een verhaal waarin een zaadje geplant wordt, een kind speelt opgroeiende plant. De plant wordt leven getoverd. Mooiste zin in het stuk: ‘Wat ben je groen.’. ‘Ja, ik ben vroeger een plant geweest’.