Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 31 January 2019

Alles over piramides

Verslag van woensdag 30-1-19:

  • Samen het spel Set spelen. Voor sommigen is dit nieuw. Typische reactie na één voorbeeld: ik kan dit niet. Even geduld, even doorzetten, je zult merken dat het gaandeweg beter gaat.
  • Wat weten we met elkaar al over piramides? Ze moeten even op gang komen. Wat willen we nog weten? Ik schrijf vragen op. De kinderen zoeken informatie in de boeken die er liggen.
  • We kijken een filmpje dat een beeld geeft hoe een piramide gebouwd werd en hoe dat was voor de werkers. Een hard leven.
  • Rechill: wat is stress, wat doet het in je lichaam en oefeningen om rustig te worden. De kinderen vinden het steeds fijn om dit soort oefeningen te doen.
  • Wat heb je nodig als je zelf een piramide wilt maken? Even vooruitdenken en technisch denken. Voor een echte piramide met vier zijden zijn gelijkzijdige driehoeken nodig. Hoe kun je die maken? Uitleg hoe je dat kunt uitmeten met een passer. Gaaf om te merken dat sommigen dit echt begrijpen (niet alleen het trucje toepassen). Karton kunnen ze zelf snijden met een mesje. Groot karton, dus lekker groot! Hmm, dan past de passer niet… Hoe kun je dat oplossen?
  • Een jongen wil liever de poppetjes bij de piramide maken. Prima. Gaaf dat hij een eigen plan heeft en er uitvoering aan geeft. Trots op het resultaat. Een en ander is nog niet af, dus volgende week verder.

Hieronder een paar foto’s van de ochtend. WordPress heeft een en ander vernieuwd, dus de foto’s worden nu iets anders weergegeven dan voorheen.