HB in beeld


kolibrie-avatar

Blog

Blog 28 November 2018

Teken je Gesprek over faalangst en piekergedachten

Teken je gesprek is het visueel maken van een gesprek met jou over faalangst en piekergedachten. Met gerichte vragen, symbolen, kleuren en kernachtige beschrijvingen maak ik een gestructureerd, visueel verslag van wat jij hierover vertelt.

De overzichtelijke, kleurige gesprekstekening die ontstaat, geeft jou letterlijk zèlf zicht op hoe het ervaren probleem in elkaar zit, het ontrafelt het als het ware.

De gesprekstekening biedt een ‘nieuw perspectief’. Je ziet als probleemdrager je eigen probleem tot de kern teruggebracht in samenvattende bewoordingen en passende kleuren. Vanuit dit nieuwe perspectief kun je zèlf komen tot inzicht en oplossingen.

Dit is een heel krachtige manier van werken. Onderdeel van het proces is de vraag wat je kunt doen om dit patroon te veranderen. Ik kreeg hierop een keer de reactie ‘Ja, als ik dat wist, had ik dat allang gedaan natuurlijk!’. Toch kwamen er nieuwe ideeën die oplossend werkten. Het is steeds heel mooi om te zien dat dit gebeurt. Eigen oplossingen werken het best.

Omdat deze manier van werken zo effectief is, zijn 2 à 3 bijeenkomsten genoeg. Omdat ik iedereen de mogelijkheid wil geven hiermee kennis te maken bied ik deze werkvorm ter introductie aan voor een vriendenprijs!

Tot 1 april 2019 kun je Teken je Gesprek bij mij boeken met 50% korting. Je betaalt dus €40,- per bijeenkomst (van 1 à 1,5 uur) in plaats van €80,-

Je kunt hier op de praktijk een Teken je Gesprek-bijeenkomst boeken, maar als je dat wilt kan het ook bij jou thuis.

Deze manier van werken is geschikt voor iedereen vanaf ongeveer 8 jaar. Ook voor volwassenen is dit zeer effectief.

Meld je aan voor twee bijeenkomsten die je leven positief veranderen! Je krijgt grip op je eigen piekeren en kunt er anders mee omgaan.

Reacties van deelnemers: ‘Ik zie nu dat ik er wel wat aan kan doen om het beter te laten worden, dat is een eye-opener.’

‘Je denkt dat je er geen invloed op hebt of kunt hebben, hieruit blijkt dat dat wel mogelijk is, heel fijn!’.

‘Goed om uit te rafelen, dan blijkt dat er gedachtes zitten die overdreven zijn, eigenlijk is het geen probleem. De sprong van rode naar groene gedachten ziet er haalbaar uit, ik mak het iedere keer groter dan het is’.

‘Geweldig!’

‘Het heeft al heel erg geholpen om die gedachten te onderscheiden. Het gaat nu supergoed met onze dochter, ze heeft er nú al heel veel aan, dat had ik echt niet gedacht.’

Wil je ook proberen wat Teken je Gesprek voor jou kan betekenen? Mail mij om een afspraak te maken!