Kolibrie TalentKlas 9+


kolibrie-avatar

Blog

Blog 23 November 2018

Taal en tekens

Verslag van vrijdag 23-11-18:

  • Spaans: We bekijken een paar spaanse Pokémon-kaarten –> welke woorden ken je? verzin wat deze Pokemon zal doen/kunnen, ook kijkend naar het plaatje. Daarna werkt ieder op eigen niveau. Wij besteden extra aandacht aan hoe het lukt om thuis huiswerk te maken.
  • Filosofie-spel: We terkken een kaart met een stelling, door middel van een draaischijf wordt bepaald wie het eens is met de stelling en wie oneens is (‘ja’ of ‘nee’). Vervolgens gaan ze in overleg argumenten bedenken.
  • Tijdens het eten en drinken bekijken we een presentatie waarin we verschillende manieren van teken-gebruik van verschillende talen zien, met een alfabet of met tekens. Veel volken begonnen ooit met een symbool/tekening van wat ze bedoelden. Wij zijn in de app-cultuur weer steeds meer op deze manier aan het communiceren.
  • Een rondje door de buurt, op zoek naar pictogrammen (best veel, als je goed kijkt!). We nemen er foto’s van.
  • Na het buitenspelen starten de kinderen met een opdracht naar keuze:

Ze werden weer zo gegrepen dat ze met moeite konden stoppen toen de ochtend was afgelopen :).

Hieronder foto’s van de ochtend. Dit is de link naar de website als je de blog per mail krijgt.