Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 18 October 2018

Iedereen is anders, we leren van elkaar

Vandaag gaan we meteen aan het werk aan de maquette, daar is nog veel aan te doen.

  • Het raadkoffertje blijkt een knijper te bevatten. Hier blijkt dat het ingewikkeld wordt als je die op verschillende manieren kunt gebruiken. Bijvoorbeeld om zakjes met eetwaar dicht te knijperen versus was op te hangen. Als je van het ene uitgaat, kom je er niet met antwoorden gericht op het andere.
  • De kinderen die willen lezen om de beurt voor uit De leeuw in de muis,  een grappig boek op rijm over een muis die klein en bang is, maar uiteindelijk toch dapper blijkt te zijn. Na het lezen begrijpen ze ineens de titel. We hebben een gesprekje over bang zijn. De een is bang voor een spookhuis, de ander helemaal niet. Ik vertel dat ik vroeger kinderpostzegels verkopen zo eng vond, dat ik overal moest aanbellen. Een kind zegt juist helemaal niet bang te zijn voor de reacties van andere mensen. Iedereen is weer anders. We geven tips aan elkaar.
  • Na het buitenspelen een ontspanningsoefening. Op intiatief van de kinderen gebeurt dat liggend op een kleed op de grond. We doen iets met vuisten ballen en ontspannen en een oormassage bij jezelf. Dat blijkt echt heel rustgevend te werken, heerlijk! (behalve als je te hard knijpt, daar moet je wel voor uitkijken…)
  • Ondanks hard werken komen de maquettes niet af. Echt gaaf dat als je een probleempje hebt de anderen gaan meedenken over een oplossing. We besluiten samen om na de vakantie nog een bijeenkomst hieraan te werken.
  • Kort: wat voor reclame-dingen zou je kunnen zeggen over het vakantieparadijs? Ze bedenken aantrekkelijke combinatieaanbiedingen :).

Zoals gebruikelijk hieronder de foto’s. Om ze op de website te bekijken als je opent in de mail, klik hier.