Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 05 September 2018

Start PlusKlusKlas, verkenning van het thema reizen en vakantie (en spelen in de plassen)

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen, deze week weer de eerste keer PlusKlusKlas.Dit is wat we deden:

  • Spelen: keuze van allerlei spellen: smartgames, coöperatieve spellen, geheime knikkerbaan, maar ook gewoon tekenen.
  • Tijdens het tekenen bespreken we de vakantie en hoe de nieuwe klas bevalt op de eigen school. Wat is leuk, wat niet en wat is moeilijk.
  • Waar moet je eigenlijk allemaal aan denken als je op reis wilt? De kinderen maken samen een inventarisatie op het whitebord.
  • Naar een voorbeeld van mij bedenken de kinderen een soort van naamdicht over het land waar ze geweest zijn. Dus bij iedere letter van het land verzinnen ze een passend zinnetje. Echt een uitdaging, probeer maar eens. We halen er woordenboeken bij ter inspiratie, kunnen we meteen bekijken hoe dat werkt, op alfabet en zo.
  • Aan het einde van de ochtend een droog moment, dus naar buiten! Super grote plassen, het hele plein voor ons alleen, dus… sokken, schoenen, slippers uit en stap er maar in. Spontane voel-oefening: in nat zand staan voelt weer anders dan op houtsnippers en het is ook een aparte ervaring om op een rubberen ondergrond te staan waar water onder is gekomen (net een waterbed).
  • We doen nog een spelletje ‘ik ga op reis en neem mee‘, met woorden en gebaren, en uiteindelijk op verzoek van de kinderen alleen de gebaren.

Was weer een leuke ochtend!

Hieronder een foto-impressie van de ochtend. Ontvang je deze blog per mail en wil je de foto’s op groot formaat zien, klik dan hier.