Kolibrie TalentKlas 9+


kolibrie-avatar

Blog

Blog 02 September 2018

Nieuw jaar, nieuw thema: fotografie

Verslag van vrijdag 31-8-18:

  • Jugar y guardar (spelen en opruimen).
  • Voorstelrondje
  • Spaans: filmpje met liedje over de uitspraak van de letters van het alfabet. Daarna nog een keer een namenrondje met benoemen van de eerste letter in het Spaans. De kinderen die vandaag voor het eerst zijn krijgen uitleg en starten de eerste les. De andere kinderen gaan verder op eigen niveau.
  • Pauze met eten en drinken en buitenspelen. De kinderen zijn rustig aan het kletsen met elkaar. De samenstelling van de groep voelt goed!
  • Ieder maakt een mindmap of overzicht van alles wat hoort bij het nieuwe thema: fotografie. Daarna voegen we ieders input samen in een grote mindmap op het bord. Grappig generatieverschilletje: kind zegt ‘galerij’ (fotoverzameling op je mobiel), juf hoort: ‘galerie’ (foto’s als kunst) :). Leuk, het wordt heel groot en breed! (sommige kinderen kunnen niet stoppen met schrijven).
  • Uitleg foto-opdracht: neem een foto van heel dichtbij van iets (close-up), zodat wij niet meer kunnen zien wat het is, daarna nog twee foto’s die steeds iets meer uitzoomen. Wij hadden een paar voorbeelden gemaakt, maar ze werden allemaal vrij snel geraden. Het gaat ook niet zozeer om het raadsel alswel dat je zo anders om je heen gaat kijken. Benieuwd wat de eerste bijdragen zullen zijn!

De ochtend vliegt voorbij, we hebben een leuk kennismakingsspel even laten schieten. Daar maken we volgende week tijd voor.

Hieronder een foto-impressie van de ochtend: