Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 19 September 2018

Kaartlezen in de praktijk in de wijk

Wat een goede dag is dit weer, zowel qua weer als qua activiteiten. Dit hebben we gedaan:

  • Bij het spelen aan de start wilden de kinderen knutselen, prima natuurlijk.
  • Wat is een plattegrond en waarvoor is zo’n ding handgig?
  • We bekijken de plattegrond van Delfgauw, waar de PlusKlusKlas zit. Daarna nog een keer op Google Earth. Hierop is heel mooi te zien hoe speels het groene plein is ingericht. We zoeken ook de adressen van de kinderen op en merken grote verschillen. De een woont midden in de stad en de ander op het platteland tussen de kassen (dat zijn allemaal witte vierhoeken van boven gezien).
  • De kinderen krijgen ieder een plattegrond van de omgeving. Ze zoeken op waar we nu zijn en zetten daar een kruisje. We gaan de buurt verkennen (wat is dat eigenlijk? gaan we van het plein?! ja.). Waar zullen we naartoe gaan? Er staat een aantal speeltuintjes aangegeven op de kaart. We zoeken uit hoe we daar kunnen komen en welke kant we dan uit moeten lopen.
  • Op hun kaart houden ze steeds bij hoe we lopen en waar we zijn. Leuk en lastig, maar ze komen er steeds meer in. In de speeltuintjes doen we het buitenspelen en we doen een picnic.
  • Onderweg ontdekken we een leuke buurttuin, met een eigen plattegrond en leuke planten en kruiden (dat betekent ruiken en proeven, er staat ook munt). Die moeten we ook even bekijken en verkennen natuurlijk. En bijtekenen op de kaart, want deze leuke tuin staat er niet eens op! Moeten we even verbeteren natuurlijk.
  • De ochtend is al bijna om, we starten met een plattegrond tekenen van de klas. Hmm, hoe moet je dan kijken? Wat kun je dan tekenen? Hoe past alles erin? Kortom, lekker bezig.

Hieronder de foto’s van de ochtend. Ontvang je deze blog per mail en wil je de foto’s op groot formaat op de website zien, klik dan hier.

NB: Onze groep is heel klein gestart dit jaar, we kunnen nog wel aanwas gebruiken! Dus denk je, misschien is dit wel wat voor mijn kind, neem even contact op via de contactpagina, dan spreken we iets af.